MIHAI TUDOSE: "Impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus"

A.C.
Politică / 17 iulie 2017

Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea (Sursa foto: captură Youtube)

Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 16:16 Dragnea: "Tudose analizează cu maximă rigoare activitatea ANAF"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că i-a cerut premierului Mihai Tudose să analizeze "foarte atent şi cu maximă rigoare" activitatea ANAF şi să ia măsurile pe care le consideră de cuviinţă pentru a îmbunătăţi activitatea instituţiei, în condiţiile în care el nu este "foarte, foarte fericit".

Liviu Dragnea a spus: "Eu i-am cerut primului-ministru să analizeze foarte atent şi cu maximă rigoare activitatea ANAF şi m-a asigurat şi pe mine, şi pe colegii din coaliţie, că se va întâmpla acest lucru în zilele următoare. L-am rugat doar să facă o analiză foarte serioasă a activităţii ANAF şi să ia măsurile de cuviinţă".

Întrebat cum stă ţara noastră la capitolul încasări, liderul PSD a susţinut că ţara noastră ar trebui să stea mult mai bine.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a completat: "România nu stă rău, România trebuie să stea mult mai bine. Unul dintre motivele principale pentru care Guvernul celălalt a fost schimbat au fost o serie de întârzieri cu efecte în demararea unor investiţii publice aşteptate şi foarte necesare. Al doilea - o creştere a gradului de colectare şi o luptă serioasă cu evaziunea fiscală. Astea trebuie să fie principalele ţinte ale ANAF-ului, implicit ale Direcţiei Antifraudă. Premierul s-a angajat că în câteva zile va face această analiză şi eu i-am spus să ia orice măsură crede de cuviinţă pentru a îmbunătăţi activitatea ANAF".

Chestionat în continuare dacă este mulţumit de activitatea şefului ANAF, Liviu Dragnea a susţinut că nu este "foarte, foarte mulţumit".

Preşedintele PSD a conchis: "Eu evit să spun ce părere am eu, personală, despre un membru al Guvernului sau despre un şef de instituţie, dar faptul că i-am cerut premierului să facă această analiză, probabil că nu sunt foarte, foarte fericit".

------

Actualizare 15:04 Tudose: "Probabil că taxa de solidaritate va fi cumva"

Premierul Mihai Tudose a precizat că, cel mai probabil, Guvernul va introduce o taxă de solidaritate, destinată persoanelor care au câştiguri mari şi care trebuie să plătească în plus la stat pentru că acesta i-a oferit şansa să se îmbogăţească. El a precizat că se fac simulări în acest moment, nefiind stabilit un prag, şi a susţinut că taxa nu va fi aplicată dacă simulările nu arată că ea va fi sustenabilă.

Premierul Tudose a spus: "Încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. (...) Va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani".

Şeful Executivului a spus că nu ştie dacă taxa de solidaritate va fi aplicată de anul viitor, nefiind încă stabilit un prag, având în vedere că simulările continuă. El a spus că sunt mai multe scenarii testate în acest moment, însă nu a oferit detalii cu privire la aceste simulări. Tudose nu a spus nici cât se aşteaptă statul să încaseze prin acest impozit, pentru a-l considera fezabil, potrivit News.ro.

Tudose a explicat: "Dacă se va stabili că va fi aplicat de la un anumit prag, un anumit procent, iar impactul va fi foarte mic probabil că nu îl vom aplica. (...) Dacă cifra este foarte mică şi nu contează, e mai mare efortul decât rezultatul, nu va fi aplicată".

(M.I.)

-------

Actualizare 14:38

Premierul Mihai Tudose a declarat, astăzi, după şedinţa coaliţiei, că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus, el spunându-le jurnaliştilor să considere subiectul închis.

El a mai spus că acest impozit era "ca o coasă", astfel că nu puteai să alegi firele pe care le tai, dar a subliniat că vor fi găsite modalităţi prin care să fie impozitaţi cei care "se cred mai deştepţi ca statul", transmite News.ro.

Mihai Tudose a spus că el s-a grăbit să anunţe decizia de a nu introduce impozitul pe cifra de afaceri, pe baza datelor pe care i le-a prezentat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

Premierul a precizat că a luat decizia în avion, în drum spre Bruxelles.

Şeful Executivului a declarat că ministrul Finanţelor a prezentat datele şi în şedinţa coaliţiei, iar decizia este ca impozitul pe cifra de afaceri să nu fie introdus.

"Consideraţi subiectul închis", le-a spus Tudose jurnaliştilor.

Întrebat care au fost argumentele pentru a renunţa la introducerea impozitului, premierul a spus că acesta era "ca o coasă", astfel că nu puteai să alegi firele pe care le tai, fiind afectate şi firmele care plătesc impozit pe profit. El a subliniat însă că vor fi găsite modalităţi prin care să fie impozitaţi cei care "se cred mai deştepţi ca statul", referindu-se la companiile care nu declară profit în România.

(M.I.)

--------

Şedinţa coaliţiei de guvernare, la care participă premierul Mihai Tudose, alături de mai mulţi miniştri, a început, pe ordinea de zi aflându-se subiectul impozitului pe cifra de afaceri şi cel cu privire la rectificarea bugetară, potrivit unor surse din presă.

La întrunirea care are loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, participă premierul Mihai Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu, primarul Capitalei, Gabriela Firea, mai mulţi miniştri, printre care Ionuţ Mişa, Sevil Shhaideh şi Mircea Dobre, precum şi lideri ai ALDE - Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian şi Andrei Gerea, conform News.ro.

La şedinţa coaliţiei de guvernare nu a venit preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit sursei citate, este a doua întâlnire de la instalarea Guvernului Tudose, când s-a decis că, în măsura posibilităţilor, liderii coaliţiei se vor întâlni săptămânal pentru a evalua activitatea Executivului. Precedenta reuniune a avut loc săptămâna trecută.

Premierul Mihai Tudose afirma, după discuţiile avute la Bruxelles, că impozitul pe cifra de afaceri nu va mai fi aplicat.

Prim-ministrul a declarat: "Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%".

Dragnea a spus, vineri, că nu vrea să comenteze declaraţiile premierului MIhai Tudose pe tema retragerii iniţiativei privind impozitul pe cifra de afaceri, considerând că şeful Executivului, când vorbeşte, "ştie ce vorbeşte" şi este rezultatul unei analize.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb