MIHAI TUDOSE: "Tot ce înseamnă ultraj şi atac armat la poliţist să nu mai fie tratat cu aşa uşurinţă"

S.A.
Politică / 10 decembrie 2017

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Legea va fi mai drastică în ceea ce priveşte ultrajul şi atacul armat asupra unui poliţist, a declarat aseară premierul Mihai Tudose, după o întâlnire avută cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), menţionând că problemele acestea sunt sistemice şi scăpate de sub control.

Întrebat de jurnalişti pe această temă, prim-ministrul a răspuns, potrivit Agerpres: "Soluţia este cea pe care am început deja să o implementăm. Săptămâna trecută am avut în primă lectură inclusiv Statutul poliţistului, tot ceea ce înseamnă ultraj şi atac efectiv armat la poliţist să nu mai fie tratat cu aşa uşurinţă. Poliţiştii sunt apăraţi şi de statul pe care ei îl apără în momentul când îşi face datoria. Nu este posibil ca un poliţist care este în legitimă apărare apoi să stea în procese patru-cinci ani tot el".

În legătură cu poliţistul rănit la Suceava, după ce a fost atacat cu o sabie, Mihai Tudose a spus că "este un pic mai bine, dar îi trebuie un medicament care nu prea se găseşte".

Premierul a subliniat: "Dar vorbim, vorbim, vorbim. Sistemic, după părerea mea, lucrurile sunt scăpate de sub control. În niciun stat nu poţi să sari cu sabia la un poliţist şi eventual să mai şi povesteşti după aia".

Mihai Tudose a precizat că numărul poliţiştilor va creşte cu câteva mii, datorită propunerii de buget al MAI care este "foarte mare": "Şi în acest sens intervenim, nu au ieşit din sistem (poliţiştii - n.r.) sau nu avem problema aceasta de săptămâna trecută, lucrurile s-au agravat în timp şi în ceea ce priveşte dotarea şi în ceea ce priveşte numărul de poliţişti. După cum aţi văzut, la propunerea de buget, bugetul MAI este foarte mare, tocmai în acest sens, pentru a asigura necesarul de personal. Vorbim de mii, inclusiv cu scurtarea termenului la Şcoala de subofiţeri, la Şcoala de agenţi de poliţie".

Ultimul incident în care a fost implicat un echipaj de poliţie a avut loc vineri noapte, la Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, unde doi poliţişti au fost loviţi cu o bâtă de către un bărbat. Agresorul, un tânăr de 25 de ani, a fost împuşcat de către unul dintre poliţişti şi a murit ulterior, la spital, potrivit news.ro.

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, un poliţist a fost atacat cu o sabie în timpul unor percheziţii la Rădăuţi. Poliţistul a fost operat şi este internat în stare gravă, la Iaşi.

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică, pe 2 noiembrie, proiectul de lege privind întărirea autorităţii poliţistului. Una dintre măsurile propuse se referă la mărirea amenzii pentru persoana care refuză să se legitimeze la solicitarea organelor de ordine publică de la maximum 500 de lei la maximum 1.500 de lei. De asemenea, persoana dusă la secţia de poliţie pentru verificare poate pleca după 24 de ore chiar dacă nu i-a fost stabilită identitatea, această măsură având până acum doar caracter administrativ.

Pachetul legislativ privind statutul poliţistului a fost discutat de Guvern miercuri, în primă lectură, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, precizând că prin noile prevederi se doreşte introducerea unui "echilibru între drepturile şi libertăţile cetăţeneşti şi drepturile şi obligaţiile cetăţenilor".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In sfarsit,,,,dupa ce au murit politisti,,v-ati '''TREZIT lLA REALITATE'''

    Nu avem in cultura respect fata de ordinea publica si fata de legi. De unde respect fata de omul legii ???

    Avem politisti in minister care se urca beti la volan si incalca toate legile si nu patesc nimic atunci cum sa nu fie un interlop care omoara un politist si nu pateste nimic ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb