Mihnea Constantinescu a fost dat afară din Consiliul Regal

Ioana Dogaru
Miscellanea / 2 martie 2016

Mihnea Constantinescu, acuzat că ar fi general SIE, a fost dat afară din Consiliul Regal, după o sedinţă desfăşurată marţi seară la Aubonne, domiciliul din Elveţia al MS Regelui Mihai, relatează în exclusivitate flux24.ro.

Mihnea Constantinescu a fost criticat de vechii monarhişti, printre care jurnalistul Marius Ghilezan, după ce s-a aflat că este membru al Consiliului Regal şi ar fi fost în favoarea înlăturării Principelui Nicolae din Familia Regală, în vara anului trecut, precizează sursa citată.

Casa Regală a decis şi includerea în Consiliul Regal a unui vechi consilier al Regelui Mihai, alungat acum peste 10 ani din preajma sa. Este vorba de Jonathan Eyal, director al Institutului de Studii Militare din Londra. De asemenea, au mai fost numiţi în Consiliul Regal: Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei şi dr. Anneli Ute Gabany, fost director al Institutului de Studii al postului de radio Europa Liberă, informează Naşul.tv.

De asemenea, avocatul Adrian Vasiliu, iniţial intrat în dizgraţie, a fost reconfirmat în Consiliul Regal, potrivit sursei citate.

Noile mutări ale Casei Regale vin după acuzaţiile aduse de foşti monarhişti că s-ar fi îndepărtat de cei care au fost alături de Familia Regală şi după scandalul din Asociaţia monarhistă soldată cu demisiile surorilor Coposu, Doinei Cornea, Marilenei Rotaru, Mihai Ricci (fost consilier regal) şi a altor nume importante ale mişcării monarhiste.

Andrei Bădin, editorul FLUX 24, jurnalist care timp de 15 ani a fost printre puţinii din România acceptaţi de Casa Regală, a precizat că aceasta este cheia acestor schimbări.

Casa Regală încearcă să repare prejudiciile de imagine în urma recentelor scandaluri şi a acuzaţiilor aduse de vechii monarhişti.

"Readucerea dlui Eyal este un semnal puternic în acest sens, acesta fiind unul din cei mai apropiaţi consilieri ai Regelui în perioada de glorie a monarhiei de după 1990, iar doamna Gabany este un reprezentant de seamă al vechiului exil românesc. Alungarea lui Mihnea Constantinescu dă satisfacţiei de asemenea vechilor monarhişti", a spus Bădin pentru FLUX 24.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb