Mii de jihadişti înghesuiţi într-o închisoare în nordul Siriei

B.D.
Internaţional / 29 octombrie 2019

Mii de jihadişti înghesuiţi într-o închisoare în nordul Siriei

Bărbaţi, adulţi dar şi minori, de diverse naţionalităţi - inclusiv francezi, belgieni şi marocani -, dintre care mulţi se încrâncenau să apere, în urmă cu doar câteva luni ultima redută a Statului Islamic (SI) la Baghouz, se află între cei aproximativ 5.000 de presupuşi jihadişti înghesuiţi, într-o stare precară, într-o închisoare kurdă din Hasakah, în nordul Siriei, în care AFP scrie că a obţinut un acces excepţional.

În sptele uşii grele de fier, zeci de bărbaţi stau înghesuiţi într-o celulă strâmtă, atât de înghesuiţi încât abia se pot mişca, cu faţa emaciată şi corpul descărnat, în uniforma portocalie de deţinuţi.

În postul de supraveghere se află un gardian care stă cu ochii aţintiţi pe ecrane ale camerelor ce filmează în permanenţă deţinuţii în celule.

Peste tot se văd bărbaţi întinşi sau ghemuiţi pe saltele şi pe jos, unii dezbrăcaţi la bustul gol, care încearcă să-şi facă aer cu ajutorul unor bucăţi de carton.

În această închisoare, situată în provincia Hasakah, la frontiera cu Turcia, se află aproape 5.000 de deţinuţi, inclusiv zeci de copiii. Între ei se află francezi, germani, belgieni sau britanici. Autorităţile nu le precizează numărul.

Potrivit directorului închisorii, există şi deţinuţi din "Statele Unite", aflaţi în continuare în închisoare, în pofida apelurilor repetate ale lui Donald Trump adresate europenilor de a-şi repatria propriii cetăţeni.

Majoritatea deţinuţilor sunt irakieni sau sirieni, iar între deţinuţii arabi se află tunisieni, marocani şi saudiţi.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce sa faci|?Ce au cautat aia au gasit.Nu este cazul sa plangem la mormant strain.Cand decapitau,torturau,omorau in stanga si in dreapta era bine?Exista un Dumnezeu care face dreptate.Teroristii islamici au facut un mare deserviciu religiei musulmane.Pana la ei nu am crezut ca musulmanii pot avea un nivel de gandire si de comportament de ev mediu.Exista posibilitatea ca si alte state sa adopte pozitia Angolei cu privire la religia lor.Oricare musulman poate deveni potential periculos.Si totul sub acoperirea religiei.Trist dar adevarat.

    1. Daca n-ai fi chiulit de la scoala ai fi stiut dinainte...

    Asa si? In Siria sunt si crestini ortodocsi. Care sunt lasati sa sarbatoreasca Craciunul si sa-si exercite religia de "monstruosul" Assad, motiv pentru care il si sustin. Acum le plangeti de mila si jihadistilor?

    Fratilor, cei care scrieti pe aici gen "bine le face", hai sa nu ne facem noi judecatori si sa dam sentinte. Sunt 2 lucruri diferite: 1) jihadistii au facut lucruri rele ; 2) "ce bine" ca sunt tinuti in conditii inumane. Indiferent ce spunem noi aici, ei acolo vor fi tratati asa cum vor fi tratati; de ce sa emitem noi pareri/judecati ? O ultima remarca: majoritatea celor care infiereaza islamul , se declara atei. Sunt insi care sunt furiosi pentru ca nu le merg lucrurile in viata asa cum si-ar dori, si atunci se prevaleaza de un subiect sau altul ca sa-si verse supararea. Probabil ca d-aia s-au inventat fotbalul, berea si prietenii: ca sa tina locul psihologilor. Guys: don't play Jesus ! Or Allah ! Or Krishna ! In ziua in care ne bucuram de necazul altora, este exact ziua in care scoatem afara din noi partea inferioara. Toti o avem. Dar o putem tine "acasa" si sa lasam in schimb sa iasa la iveala partea superioara, aia care se refera printre altele la intelepciunea de sti cand sa tacem.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb