Mii de şcoli din SUA şi-au amânat reluarea cursurilor în clase din cauza variantei Omicron

G.U.
Internaţional / 4 ianuarie 2022

Mii de şcoli din SUA şi-au amânat reluarea cursurilor în clase din cauza variantei Omicron

Mii de şcoli din SUA, inclusiv în unele oraşe mari, şi-au amânat reluarea cursurilor în clase, programată săptămâna aceasta, după vacanţa de sărbători şi au trecut la învăţământul la distanţă, deoarece varianta Omicron a coronavirusului conduce la niveluri record de cazuri de Covid-19, transmite Reuters, conform News.ro.

În New Jersey, care a înregistrat unele dintre cele mai mari rate de cazuri în ultimele săptămâni, majoritatea districtelor urbane au implementat cursuri virtuale pentru a începe noul an, inclusiv în Newark, care are aproape 38.000 de elevi.

Sistemul şcolar public din Milwaukee a anunţat duminică că cei peste 70.000 de elevi ai săi vor trece la învăţarea virtuală, astăzi, din cauza creşterii infecţiilor cu Covid-19 în rândul personalului.

Şcolile din Cleveland au adoptat şi ele educaţia la distanţă, în timp ce Detroit a anulat cursurile până miercuri.

Perturbarea cursurilor şcolare, care i-au determinat pe mulţi părinţi să caute îngrijire pentru copii, au contribuit la o senzaţie de haos din ce în ce mai extins în primele zile ale anului 2022.

Numărul de noi cazuri de Covid-19 s-a dublat în ultimele şapte zile la o medie de 418.000 pe zi, conform unui calcul efectuat de Reuters.

Varianta Omicron pare a fi mult mai contagioasă decât cele anterioare, dar datele sugerează că ar putea fi mai puţin periculoasă decât Delta, care a umplut spitalele anul trecut.

În ultima săptămână, numărul pacienţilor spitalizaţi cu Covid-19 a crescut cu 40% şi este acum la 72% din vârful anterior observat în ianuarie 2021, potrivit Reuters.

Decesele cauzate de Covid-19 în SUA au fluctuat din cauza întârzierilor în raportare în timpul sărbătorilor, dar s-au menţinut la un nivel destul de stabil, la 1.300 de vieţi pierdute în medie în fiecare zi.

Cu toate acestea, numărul mare de cazuri i-a alarmat pe oficialii din domeniul sănătăţii, sistemele spitaliceşti din multe state fiind deja tensionate.

Maryland, Ohio, Delaware şi Washington D.C. au rate record de spitalizare a pacienţilor cu Covid-19.

Şcolile din New York, cel mai mare district din ţară, s-au redeschis ieri aşa cum era planificat, dar cu mai multe teste pentru cei aproape un milion de elevi ai săi. În loc să se pună în carantină o întreagă clasă dacă o persoană este testată pozitiv, tuturor elevilor din clasă li se vor face teste rapide la domiciliu pentru a le utiliza în următoarele şapte zile.

Primarul oraşului New York, Eric Adams, care a preluat mandatul în weekend, a vizitat ieri o şcoală primară din Bronx şi a declarat reporterilor că şcolile oraşului vor rămâne deschise.

"Vrem să fim extrem de clari: cel mai sigur loc pentru copiii noştri este într-o clădire de şcoală", a precizat acesta.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb