Millennium bcp ar putea vinde active pentru a-şi reduce datoria

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iulie 2011

Deşi Millennium bcp ia în considerare vânzarea de active pentru a-şi reduce datoria, aşa cum a recomandat Banca Centrală a Portugaliei, ar fi în folosul băncilor dacă guvernul îşi achită datoriile, a declarat Carlos Santos Ferreira, directorul general al celei mai mari instituţii portugheze de creditare, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"De câteva luni studiem toate opţiunile posibile, iar la momentul potrivit, dacă va fi cazul, vom anunţa vânzarea de active", a afirmat Carlos Santos Ferreira. Acesta a declarat că, dacă guvernul îşi achită datoriile, băncile îşi vor rezolva probleme de finanţare şi vor putea injecta bani în economie.

"Cred că expunerea băncilor la datoria statului este de aproximativ 50 miliarde de euro (72 miliarde de dolari) şi dacă statul îşi achită datoriile către companiile publice, guvernul local şi regional, aceste instituţii îşi vor putea achita datoriile. Cred că acesta ar reprezenta cel mai bun mod de a rezolva criza pentru bănci", a afirmat şeful Millennium.

Banca Centrală a Portugaliei a anunţat săptămâna trecută că două bănci portugheze au acceptat să-şi majoreze capitalul, chiar dacă au trecut testele de stres derulate în Uniunea Europeană.

Banca Portugaliei a raportat că cea mai mare instituţie de creditare din Portugalia, Banco Comercial Portugues (Millennium bcp), prezentă şi în România, alături de Espirito Santo Financial Group, au iniţiat o operaţiune de majorare a capitalului în următoarele trei luni.

În aprilie, Portugalia a devenit a treia ţară din zona euro care a solicitat un pachet de asistenţă financiară, după Grecia şi Irlanda. Portugalia a încheiat un acord pe trei ani cu UE şi FMI prin care va primi 78 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb