Minerii revin la lucru

M.I.
Companii / 11 mai 2020

Minerii revin la lucru

Administraţia Complexului Energetic Oltenia (CEO) anunţă că, începând de luni, mii de mineri revin la lucru şi precizează că se va lucra cu mai mulţi angajaţi, dar nu se va depăşi în fiecare zi simultan la locurile de muncă cifra de 5.000-6.000 de persoane, transmite Gazeta de Sud.

Potrivit sursei citate, vor reveni la muncă mii de salariaţi de la Exploatările Miniere de Carieră Jilţ, respectiv Roşia Rovinari şi se va reveni la lucru şi în Bazinul Minier Motru.

De asemenea, au fost realizate planuri de distribuire a personalului la punctele de lucru, astfel încât să fie păstrată distanţarea fizică, cerută de autorităţile sanitare, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Sursa citată aminteşte că, până duminică, mii de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia s-au aflat în şomaj tehnic. Acesta trebuia să se încheie la finalul lunii aprilie, însă a fost prelungit ca urmare a apariţiei unor cazuri de COVID 19 la unităţile miniere din Roşia-Rovinari.

Ion Ruşeţ, consilier al preşedintelui Directoratului CEO, a declarat că, înainte de revenirea la lucru, şefii din minerit au avut obligaţia să realizeze mai multe chestionare. Fiecare salariat aflat în şomaj tehnic a fost sunat şi pus să ofere informaţii cu privire la starea de sănătate. Chestionarele au avut în vedere sinceritatea salariaţilor. În baza chestionarelor s-a stabilit dacă angajaţii sunt sau nu apţi medical să se prezinte la serviciu sau prezintă anumite simptome şi este mai bine să rămână în continuare la domiciliu.

"Au fost completate aceste chestionare şi de la caz la caz a fost luată decizia care trebuie. Sigur că ne-am bazat pe sinceritatea angajaţilor. S-a sunat la toată lumea, pe echipe. Este bine ca acolo unde sunt persoane bolnave să se mai stea acasă şi, dacă este nevoie, să se ia legătura cu autorităţile medicale", a spus Ion Ruşeţ, reprezentant al Complexului Energetic Oltenia.

La CEO au fost depistate 13 cazuri de coronavirus. A fost înregistrat şi un deces al unui angajat, de 54 de ani, din Mehedinţi, angajat la ELCFU Motru, în judeţul Gorj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb