Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în parteneriat cu InfoCons, organizează astăzi evenimentul prilejuit de Ziua Internaţională de conştientizare asupra risipei alimentare, cu tema "Stop deşeurilor şi risipei alimentare! Pentru oameni! Pentru planetă!", transmite Agerpres.
Începând din acest an, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat data de 29 septembrie "Ziua Internaţională de conştientizare asupra risipei alimentare".
La eveniment vor participa ministrul de resort, Adrian Oros, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai mediului de afaceri şi ai formelor asociative, pentru a lansa Campania de informare, educare şi conştientizare "Şi tu poţi proteja planeta! împreună dăm startul la reducerea risipei de alimente!".
Această campanie este structurată în două etape, respectiv campania de diseminare a materialelor informativ educative realizate în parteneriat cu InfoCons la nivelul autorităţilor publice centrale şi locale, al cărei grup ţintă îl reprezintă publicul larg-consumatorii, în calitatea lor de cetăţeni, precum şi campania de informare şi educare a consumatorilor din unităţile de învăţământ preuniversitar privind prevenirea şi diminuarea risipei de alimente "Şi tu poţi proteja planeta! împreună dăm startul la reducerea risipei de alimente", în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în conformitate cu Protocolul încheiat de MADR cu această instituţie.
Cu această ocazie, MADR îşi propune să contribuie la realizarea obiectivului de reducere cu 50% a risipei alimentare până în anul 2030, prevăzut în Agenda 2030 pentru dezvoltarea durabilă, adoptată de ONU, pe care România şi-a asumat-o.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2020, 08:31)
demersul este valabil pentru alte tari
in romanica inca nu avem irigatie (furata acum 30 de ani) si vorbim de risipa alimenatar?
vom deveni primii consumatori a "surplusului" alimentar din UE
evident cu sprijinul distinsului presindinte 'oha nis!