MINISTERUL DE EXTERNE FRANCEZ: Organizarea alegerilor în Libia este esenţială pentru stabilitatea ţării

G.B
Internaţional / 6 noiembrie 2021

Organizarea alegerilor în Libia este esenţială pentru stabilitatea ţării

Organizarea de alegeri în Libia, prevăzute pentru săptămânile următoare, este esenţială pentru a scoate ţara din criza politică şi de securitate prin care trece de mai mulţi ani, a susţinut ieri Ministerul de Externe francez, transmite AFP, citată de Agerpres.

''Ţinerea de alegeri prezidenţiale şi legislative este esenţială pentru stabilitatea şi reconcilierea politică din Libia. Ea corespunde voinţei poporului libian exprimate de Forumul de dialog politic libian, susţinută de Consiliul de Securitate al ONU'', a estimat Parisul.

Libia încearcă să iasă din haos după un deceniu de la căderea fostului regim în 2011, condus de dictatorul Muammar Gaddhafi.

Cele două scrutine ar fi trebuit să se desfăşoare în aceeaşi zi, dar parlamentul libian a decis la începutul lui octombrie să le separe: alegerile prezidenţiale vor avea loc în 24 decembrie, iar cele parlamentare o lună mai târziu.

''Înalta comisie naţională electorală libiană avansează, cu sprijinul comunităţii internaţionale, în pregătirea scrutinelor'' şi a confirmat datele de înregistrare a candidaturilor, a adăugat diplomaţia franceză.

Misiunea de sprijin a ONU în Libia (UNSMIL) solicitase duminică parlamentului libian să respecte calendarul iniţial al alegerilor prezidenţiale şi legislative.

După ani de conflicte militare şi divizări regionale între estul şi vestul Libiei, un nou guvern interimar a fost desemnat la începutul anului, sub egida ONU, pentru a gestiona tranziţia până la alegerile generale de la finalul anului.

Pentru comunitatea internaţională, prioritatea este desfăşurarea acestor scrutine decisive, dar acestea rămân învăluite în incertitudine din cauza disensiunilor interne, în special între regiunile de est şi de vest.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb