Ministerul Finanţelor listează la BVB o nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS

F.D.
Piaţa de Capital / 22 septembrie 2022

Ministerul Finanţelor listează la BVB o nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS

Ministerul Finanţelor (MF) a atras 423,1 milioane lei şi, respectiv, 120,6 milioane euro, (valori însumând puţin peste 1 miliard lei - 206,6 milioane euro) prin a noua ofertă primară de vânzare de titluri de stat pentru populaţie (FIDELIS) derulată în ultimii trei ani prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti(BVB), conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, valoarea celor nouă runde de finanţare derulate în ultimii trei ani la BVB de către Ministerul Finanţelor a depăşit 13,5 miliarde lei (2,7 miliarde euro).

"Suntem încântaţi că parteneriatul dintre Ministerul Finanţelor, consorţiul de intermediare şi piaţa de capital a condus la încheierea cu succes a unei noi oferte de vânzare de titluri de stat Fidelis. Deja, vorbim de 2,7 miliarde de euro, bani pe care doar persoanele fizice i-au plasat în aceste emisiuni, ceea ce dovedeşte că piaţa de capital este capabilă să susţină constant oferte de dimensiuni importante. Investiţia în titlurile de stat este o alternativă bună pentru românii care îşi doresc un randament mai bun pentru banii lor, dar încă nu au început să investească şi în acţiuni. În contextul luptei băncilor centrale cu inflaţia, prin majorarea dobânzilor cheie, ceea ce duce la scumpirea banilor, vedem cum din ce în cemai mulţi români caută plasamente mai rentabile pentru banii lor. Bursa le oferă acestora o paletădiversificată de astfel de plasamente şi cu grad divers de risc, care le pot permite investitorilor să-şi protejeze banii de inflaţie, iar în unele cazuri chiar să obţină randamente peste nivelul inflaţiei", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Oferta primară de vânzare a titlurilor de stat FIDELIS a fost intermediată de sindicatul format din BT Capital Partners(Lead Manager şi Intermediar) şi Banca Transilvania (Grup de Distribuţie), precum şiAlpha Bank România, Banca Comercială Română,BRD - Groupe Societe Generale (Intermediari). De asemenea, titlurile de stat au putut fi cumpărate şi prin 9 participanţi eligibili, arată sursa citată.

"Ultima emisiune de titluri de stat din Programul Fidelis a arătat din nou că astfel de instrumente financiare, cu un grad de risc relativ scăzut şi randamente atractive, sunt în continuare de interes pentru investitorii de retail care urmăresc diversificarea şi optimizarea portofoliilor, mai ales într-un context geopolitic şi economic volatil", a declarat Nicoleta Ruxandescu, Director Unitatea de Investiţii şi Pieţe de Capital din cadrul Alpha Bank România.

În cadrul acestei oferte, derulată în perioada 1 - 19 septembrie, românii au plasat peste 7.100 de ordine de subscriere atât pentru titlurile de stat denominate în lei, cât şi pentru cele în euro. Oferta a cuprins titluri de stat în lei cu maturitate de 3 ani şi două emisiuni în euro, cu scadenţă la unul şi, respectiv, doi ani.

Veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital nu sunt impozabile. Pragul minim de subscriere a fost de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. În emisiunea de titluri de stat FIDELIS au putut investi persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data închiderii ofertei, inclusiv, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb