Ministerul Justiţiei: Reproşurile Preşedintelui CSM sunt "inexplicabile"

F. A.
Politică / 4 ianuarie 2012

Într-un comunicat de presă transmis redacţiei, Ministerul Justiţiei, luând poziţie faţă de un interviu al Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Horaţius Dumbravă, precizează că Ministerul dezvoltă politici legislative, iniţiind proiecte de acte normative prin care urmăreşte reglementarea unor valori menite să susţină reforme reale ale Justiţiei române. De asemenea, Ministerul Justiţiei mai precizează că nu intervine legislativ pentru a particulariza modul de aplicare a legii în vigoare.

Propunerile formulate de Preşedintele CSM explicitează unele prevederi legale deja existente, deoarece în legea actuală este prevăzută pierderea dreptului la pensia de serviciu pentru magistraţii care săvârşesc infracţiuni, precum şi pentru cei care sunt excluşi din magistratură ca urmare a aplicării unei sancţiuni disciplinare.

Soluţia corectă, rapidă şi la îndemâna CSM de rezolvare a acestei probleme, potrivit Ministerului, precizată public în nenumărate rânduri de către reprezentanţii acestuia, este schimbarea practicii CSM faţă de cererile de pensionare.

În materia incompatibilităţilor, Ministerul apreciază că se impune aplicarea aceluiaşi principiu general, urmărit cu stricteţe de Ministerul Justiţiei în elaborarea tuturor actelor normative - acela că amendarea unui text de lege, ori de câte ori apare o situaţie particulară, pentru a răspunde acelei chestiuni punctuale - este contrar tehnicii legislative.

În aceste condiţii apare inexplicabilă poziţia Preşedintelui CSM de a reproşa Ministerului Justiţiei lipsa de eficienţă a propriei instituţii, se mai arată în comunicatul respectiv, adăugând că Ministerul a susţinut permanent, prin acţiuni concrete, prin proiecte de lege, creşterea gradului de integritate în sistem. Toate aceste propuneri au fost respinse de CSM, fie prin avize negative la propunerile MJ, fie prin poziţii contrare ale unor membri CSM, susţinute în foruri decizionale la nivel înalt.

În final, Ministerul Justiţiei afirmă că CSM are datoria să analizeze nu doar comportamentul celor care sunt subiecţi ai unei anchete penale, dar şi comportamentul celor care au încălcat normele etice fără ca prin aceasta să se comită infracţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb