MINISTERUL MUNCII:  Cererile privind indemnizaţiile de sprijin ar putea fi depuse online

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 27 aprilie 2020

Autorităţile evaluează posibilitatea ca începând din 1 mai solicitările formulate de alţi profesionişti pentru sprijinul financiar aferent lunii aprilie să fie depuse exclusiv online, pe platforma aici.gov.ro. Este vorba despre indemnizaţia de sprijin pentru alţi profesionişti conform Codului Civil, precum contracte de drepturi de autor, activitate sportivă şi convenţii individuale de muncă, care se acordă prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Alin Ignat, secretar de stat în Ministerul Muncii, a precizat: "Această platformă (aici.gov.ro) acordă automat număr de înregistrare, procesarea este mai rapidă, iar urmărirea solicitării poate fi mult mai facilă şi mai eficientă. (...) În cazul celor cu convenţii individuale de muncă, încheiate cu cooperaţii, procedura s-a modificat pentru a fi mai simplu de gestionat aceste indemnizaţii. Cooperaţiile vor depune solicitările pentru potenţialii beneficiari tot în baza unei declaraţii pe propria răspundere".

El a reamintit că termenul de depunere pentru alţi profesionişti, conform Codului civil, se prelungeşte cu 5 zile lucrătoare pentru a aplica pentru schema de sprijin.

Până la sfârşitul săptămânii trecute, peste 600.000 de angajaţi au fost sprijiniţi prin măsura şomajului tehnic, acordată în perioada 16 - 31 martie 2020, iar acestora li s-au adăugat 50.000 de profesionişti, persoane care lucrează prin PFA, prin întreprinderi familiale sau prin contracte de drepturi de autor.

Numărul contractelor individuale de muncă suspendate de la data instituirii stării de urgenţă (16 martie) a scăzut sub un milion, cifrele Inspecţiei Muncii transmise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale indicând, în urmă cu trei zile, 997.937 de contracte de muncă suspendate. Dintre acestea, 299.567 de contracte de muncă s-au înregistrat în Industria prelucrătoare, 188.387 în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 113.212 de contracte în hoteluri şi restaurante.

În ceea ce priveşte contractele de muncă încetate de la declararea stării de urgenţă, Inspecţia Muncii a transmis vineri o evidenţă de 254.804 de contracte încetate, dintre care 47.685 de contracte de muncă încetate în comerţul cu ridicata şi amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 44.954 din Industria prelucrătoare, iar 34.749 de contracte încetate în construcţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb