Ministerul Muncii renunţă la aplicarea CAS pentru cadouri şi venituri în natură

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 21 februarie 2008

Ministerul Muncii renunţă la aplicarea CAS pentru cadouri şi venituri în natură

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, va elabora un nou Ordin prin care va elimina din baza de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale veniturile din convenţii civile, cadouri şi veniturile în natură, aspecte care au generat numeroase controverse în ultimele zile. Vor fi eliminate din baza de calcul a CAS cadourile în bani oferite de angajatori în beneficiul copiilor angajaţilor, de Paşti, de 1 iunie, Crăciun şi sărbători similare ale altor religii, cadourile oferite angajatelor de 8 martie şi veniturile în natură de tipul utilizării automobilelor de orice tip, contravaloarea chiriei, a unei părţi din aceasta, a utilităţilor suportate de către angajator, abonamentele şi costurile convorbirilor telefonice, permisele de călătorie pe mijloacele de transport în comun, primele de asigurare plătite de angajator, altele decât cele obligatorii, precum şi împrumuturile nerambursabile acordate angajaţilor. Păcuraru a afirmat ieri că Ministerul Muncii nu a dorit decât să aplice riguros prevederile existente deja în Codul Fiscal, dar preferă să renunţe la aspectele în dispută, în condiţiile în care sumele încasate ar fi fost oricum derizorii. El a precizat că va trimite noul Ordin la Monitorul Oficial azi dimineaţă.

Controversele pe marginea extinderii aplicării CAS au apărut după publicarea în Monitorul Oficial, pe 14 februarie, a unui Ordin al ministrului Muncii (92/2008), emis în aplicarea Ordonanţei 91/2007. Ambele acte normative vizau Legea 250/2007, care a prevăzut majorarea pensiilor şi extinderea bazei de calcul a CAS-ului. Păcuraru a mai spus că Ordinul 92/2008 nu a făcut decât să clarifice prevederi din Codul Fiscal, care, deşi sunt în vigoare, nu se aplică.

În ceea ce priveşte celelalte tipuri de venituri salariale care vor rămâne incluse în baza de calcul a CAS-ului, Păcuraru a amintit că fiecare angajator are posibilitatea să creeze un fond social de doi la sută din fondul total de salarii, iar din acest fond să acorde angajaţilor ajutoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb