Ministerul Sportului a decis să ajute tinerii din mediul rural

Ziarul BURSA #Sport / 18 aprilie 2019

Remus Munteanu, secretar de stat pe linie de tineret în MTS: "Parafarea acestei colaborări coincide cu demersul de consolidare al parteneriatului privat ce va aduce beneficii tinerilor din mediul rural".

Remus Munteanu, secretar de stat pe linie de tineret în MTS: "Parafarea acestei colaborări coincide cu demersul de consolidare al parteneriatului privat ce va aduce beneficii tinerilor din mediul rural".

Ministerul Tineretului şi Sportului a semnat un protocol cu Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală din România privind colaborarea pentru sprijinirea tinerilor din mediul rural prin proiecte care includ printre altele oportunităţi de business, dar şi cons-trucţia de infrastructură sportivă.

Remus Munteanu, secretar de stat pe linie de tineret, a făcut mai multe precizări pe acest subiect, cu prilejul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul MTS: "Măsurile dedicate tineretului în cadrul programului de guvernare menţionează printre altele crea-rea unui program al egalităţii de şanse pentru tinerii proveniţi din medii dezavantajate, cu accent pe tinerii din mediul rural. Pentru a pune în practică cele mai de sus, la iniţiativa şi în urma demersurilor făcute de MTS, având totodată în vedere scopul şi obiectivele FNGAL, am convenit încheierea acestui acord strategic de colaborare. Parafarea acestei colaborări coincide cu demersul de consolidare al parteneriatului privat ce va aduce beneficii tinerilor din mediul rural. Rezultatele de cercetare, inclusiv barometrul situaţiei tineretului aferent anului 2018, realizat de către MTS, în colaborare cu laboratorul de tineret din cadrul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, plasează tinerii din mediul rural în grupul per-soanelor cu oportunităţi reduse care necesită intervenţii consistente, integrate, adaptate nevoilor şi aspectelor problematice, certificând astfel demersul nostru ca unul oportun şi necesar".

MTS se va implica şi prin punerea la dispoziţie a centrelor de agrement, care sunt în subordinea sa. Alexandru Potor, preşedintele Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală din România, a explicat că Grupurile de Acţiune Locală sunt parteneriate public private, organizaţii non-guvernamentale, care acoperă 93% din suprafaţa ţării şi care implementează strategii de dezvoltare locală: "În total, la nivel naţional, Grupurile de Acţiune Locală din România implementează aproximativ 600 milioane de euro, resurse europene pentru dezvoltare de proiecte, în special în mediul rural şi mic urban, oraşe sub 20.000 de locuitori. Sunt 239 de asemenea grupuri de acţiune locală, iar FNGAL este organizaţia umbrelă pentru toate aceste GAL-uri. Am simţit că e nevoie să facem un pas mai departe în demersurile noastre comune, acela de a sprijini tinerii din mediul rural. Resurse financiare importante sunt gestionate prin intermediul GAL-urilor, iar până în momentul de faţă sunt 5.000 de proiecte care au fost deja contractate şi se află în implementare în mediul rural şi mic urban. Estimăm ca în 2-3 ani, să ajungem undeva la 11.000 de proiecte".

Multe dintre proiecte sunt dedicate ameliorării situaţiei tinerilor din zonele rurale şi mic urbane şi că resursele se dovedesc relativ mici raportate la nevoia din întreaga ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb