Ministerul Transporturilor anunţă semnarea contractului pentru ultimul tronson din Autostrada A7

Ana Felea
Ştiri utilitare / 21 noiembrie 2023

Ministerul Transporturilor anunţă semnarea contractului pentru ultimul tronson din Autostrada A7

Ministerul Transporturilor a anunţat semnarea contractului pentru ultimul tronson al Autostrăzii Moldovei. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi premierul Marcel Ciolacu vor ajunge miercuri la Buzău unde vor semna contractul de lucrări pentru Lotul 3 din Tronsonul Ploieşti-Buzău aferent obiectivului Autostrada A7.

"Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, vor verifica mâine, 22 noiembrie, stadiul lucrărilor la obiectivul de investiţii Autostrada A7, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, şi vor participa la semnarea contractului de lucrări pentru Lotul 3 din Tronsonul Ploieşti-Buzău, aferent acestei investiţii. Semnarea contractului de lucrări pentru Lotul 3 din Tronsonul Ploieşti-Buzău va avea loc începând cu ora 10:45 la sediul Consiliului Judeţean Buzău şi va fi urmată de o conferinţă de presă", s-a anunţat printr-un comunicat de presă.

Este vorba despre tronsonul din A7 pentru care au fost înregistrate cele mai multe contestaţii de la lansarea licitaţiei, firma câştigătoare fiind desemnată abia în la începutul lunii noiembrie.

"Am demarat procedurile administrative pentru semnarea ultimului lot al A7, finanţat prin PNRR! Acum pot spune că sunt şanse mari ca la finalul anului 2025 românii să circule pe autostradă de la Ploieşti la Paşcani, 320km! Ieri, după expirarea perioadei legale de depunere a contestaţiilor, am transmis asocierii turce Nurol Inşaat VE Ticaret - Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret o adresă prin care solicităm documentele necesare semnării contractului în valoare de 1,09 miliarde de lei, fără TVA, finanţat din PNRR", anunţa, la începutul lunii noiembrie, directorul CNAIR, Cristian Pistol.

După semnarea contractului, care va avea loc miercuri, 22 noiembrie, firma câştigătoare va avea la dispoziţie 20 de luni pentru a realizare lucrările asumate prin contract.

"Constructorii turci au la dispoziţie 20 de luni pentru a finaliza construcţia celor 13,9 km dintre Pietroasele şi Municipiul Buzău. Lucrările pe lotul 1, Dumbrava - Mizil (21 km.), au ajuns la un stadiu fizic de 34%, iar pe lotul 2, Mizil - Pietroasele (28,35 km.), la 29,5%. Ambele loturi trebuie finalizate şi deschise circulaţiei până la finalul anului 2024.De asemenea, constructorul român care construieşte autostrada de la Buzău la Paşcani (255,7 km) este mobilizat corespunzător în şantiere, astfel încât poate să respecte termenele contractuale de finalizare a lucrărilor, anul 2024, respectiv 2025", a anunţat, tot la începutul lunii noiembrie, Cristian Pistol.

Licitaţia pentru construcţia Lotului 3 al Autostrăzii Ploieşti- Buzău a fost lansată în mai 2021, însă, rezultatul a fost contestat de 3 ori.

După semnarea contractului, care va avea loc la Consiliul Judeţean Buzău, în prezenţa preşedintelui CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sorin Grindeanu vor face şi o vizită în teren, pe şantierele A7.

Cei doi oficiali au mai fost la Buzău şi în aprilie, pe şantierul Autostrăzii A7, tronsonul Buzău-Focşani, loturile 2 şi 3, atunci când s-a turnat primul strat de asfalt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb