Armata ucraineană apără Soledarul, în pofida unei situaţii dificile

MINISTERUL UCRAINEAN AL APĂRĂRII: Armata ucraineană apără Soledarul, în pofida unei situaţii dificile

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 12 ianuarie 2023

Armata ucraineană apără localitatea Soledar în pofida unei "situaţii dificile", anunţă astăzi adjuncta ministrului ucrainean al Apărării Ganna Maliar, în contextul în care confruntări armate "aprige" cu forţe ruse fac ravagii în zona acestui orăşel situat în estul Ucrainei, relatează AFP, conform News.ro.

"Cele mai aprige şi mai violente confruntări continuă azi (joI) în zona Soledar", anunţă într-o conferinţă de presă Ganna Maliar.

"În pofida unei situaţii dificile, militarii ucrainenii luptă neîncetat", subliniază ea.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţa ieri seara că luptele continuau la Soledar, un orăşel cu aproximativ 10.000 de locuitori înainte de război, în prezent complet distrus, şi că frontul în regiune "rezistă".

"Rusia trimite mii de cetăţeni de-ai săi la abator, dar noi rezistăm", subliniază astăzi Ganna Maliar, salutând "rezistenţa şi eroismul" forţelor ucrainene angajate în această bătălie violentă care durează de mai multe luni.

Rusia încearcă din vară să cucerească această zonă a regiunii ucrainene Doneţk, după mai multe înfrângeri umilitoare care l-au determinat pe Vladimir Putin să declare o "mobilizare parţială" a sute de mii de rezerveşti şi să lanseze o campanie de atacuri ale unor infrastructuri energetice ucrainene.

Maliar anunţă astăzi, fără să dea cifre în faţa presei, că trupele ruseşti care luptă la Soledar - mai ales mercenari din grupul paramilitar Wagner - "suferă pierderi grele", "încercând fără succes să ne străpungă apărarea".

"Împrejurimile oraşului sunt pline azi de corpuri ale militarilor ucişi de (Vladimir) Putin", a declarat ea presei.

Kievul nu a prezentat un bilanţ al militarilor ucraineni ucişi şi răniţi în Bătălia de la Soledar şi Bahmut, un oraş din zonă, însă Mihailo Podoliak, un consilier prezidenţial ucrainean, a deplâns ieri "pierderi semnificative" într-un interviu acordat AFP.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Dan Diaconu: Soledar-Bahmut şi coordonatele viitoare

    Faceţi cunoştinţă cu Ivana Plantovskaia, purtător de cuvânt al Armatei Ucrainei din Sud. Teoretic, duduia face parte dintre cei care n-au timp nici să respire. Ar trebui să apară în uniformă militară, epuizată şi plină de cearcăne, explicându-le celor care urmăresc conflictul evoluţiile de la faţa locului. Ce vedem când o căutăm pe reţelele sociale? O „pisi” care-şi etalează formele prin capitalele Europei(fotografiile din articol sunt de la Paris), ducând o viaţă de lux şi căutând să-şi mărească baza de fani care-i urmăresc cu pasiune curburile. Vă întreb cât se poate de sincer, e Ucraina în război? Şi dacă da, despre ce e vorba? Pentru ce ia banii fătuca asta? 

    La ruşi a ieşit un scandal imens deoarece un deputat şi-a făcut Crăciunul în Mexic. Atât de mare e presiunea încât individul în cauză, cel mai probabil, urmează să o şteargă din Duma de Stat. În Ucraina însă, acolo unde Zelenskyi şi-a lichidat toţi oponenţii, nu se mişcă un deget. Scandalul însă n-a putut fi îngropat, mai ales în faţa presei străine care a pus întrebări insistente. Ei bine, s-a făcut dreptate şi fătuca a fost „sacrificată”. Cum? Nu prin destituire, ci prin ... închiderea conturilor pe care le avea pe platformele sociale. Cred că suferă enorm. Cool, nu-i aşa? 

    De ce insiste pe această poveste? Din cauză că sunt îngrozit de informaţiile pe care le am din zona conflictului. De exemplu, doar în Soledar au murit peste 25 000 de ucraineni şi mercenari străini. Ştiaţi că Wagner a înfiinţat o linie specială unde dă informaţii familiilor occidentale care-şi caută disperate membrii de acolo? Wagner dă informaţii despre morţii pe care-i găsesc pe câmpul de luptă. Serviciul a explodat în ultima perioadă deoarece pe axa Bahmut-Soledar sunt masate aproape toate trupele de mercenari NATO. 

    Informaţiile din Bahmut vorbesc despre peste 100 000 de morţi până acum în armata Ucrainei. Doar în Bahmut! Este efectiv un carnagiu, un dezastru care l-ar face pe orice general să se sinucidă. Ce face Zelenskyi şi întreaga trupă a păpuşarilor săi? Face ceva mai mult decât să nege, anume proiectează(în înţelesul psihologic al termenului). Când auziţi comunicatorii ucraineni spunând de un număr enorm de morţi în armata rusă, mesajul e unul cât se poate de transparent: acelea sunt de fapt pierderile lor. Să vă dau un exemplu pe care vi l-am mai dat. La un moment dat maşina în care era Zelenskyi a fost implicată într-un accident auto. Nu e clar dacă a fost o tentativă de asasinat sau un banal accident auto. Ce s-a întâmplat după aceea însă e extrem de relevant: întreaga propagandă ucraineană a vorbit despre o tentativă de asasinat asupra lui Putin care ... ar fi fost implicat într-un accident auto. Interesant, nu-i aşa? 

    Revenind la axa Bahmut-Soledar, e clar că zona e una cât se poate de strategică. Aici armata rusă îşi va face viitoarea bază logistică pentru înaintarea pe teritoriul Ucrainei. Imensa structură de tuneluri este esenţială ca bază logistică de depozitare. În ceea ce priveşte viitoarele centre de acţiune, mulţi analişti militari dau ca sigură continuarea operaţiunilor spre Kramatorsk. Personal cred că se va merge din nou pe „aplatizarea” liniei frontului, astfel încât cel mai probabil vom vedea viitoarea încleştare în zona Siversk, pentru ca apoi să se dea atacul asupra Lîmanului. Abia după acestea putem vorbi despre Slaviansk şi Kramatorsk. E interesantă strategia de disipare pe care o practică armata rusă. Se ştie că zona de est a Harkovului este una gri, disputată între cele două armate. Cert este că, imediat după capturarea Soledarului, au existat mai multe explozii şi sabotaje în Harkov. La un moment-dat s-a vorbit despre acţiuni ale militarilor ruşi în interiorul oraşului, ceea ce a primit ca răspuns suplimentarea de urgenţă cu trupe ucrainene acolo. Însă atacul a fost unul punctual, doar menit să inducă un bruiaj în sistem.  

    E cât se poate de logic efortul teribil al Rusiei în ceea ce priveşte axa Soledar-Bahmut. De asemenea, evenimente precum capturarea întregii Brigăzi Aeropurtate 11, trupă de elită antrenată în Marea Britanie, au scopul de a ridica moralul ruşilor şi de a-l prăbuşi pe cel al ucrainenilor. Dincolo însă de toate acestea, imensul carnagiu de acolo trebuie să ne atragă atenţia asupra ororilor războiului. Cel mai probabil Ucraina a pierdut de la începutul operaţiunilor mai mult de 250 000 de soldaţi. Au înrolat chiar şi femei pe care le-au trimis în prima linie, iar acum fac înrolări cu japca. Au nevoie de altă carne de sacrificiu. Desigur, în numărul de morţi îi includem şi pe aventurierii(sau detaşaţii) străini care au nimerit în maşina de tocat de acolo. Cât va mai dura oroarea? 

    Oficialii de la Moscova, mult mai aproape de datele reale ale războiului, nu contenesc să dea comunicate - vizând în special populaţia ucraineană - din care să rezulte că lupta pe care o desfăşoară nu e una împotriva „poporului frate” ucrainean, ci una împotriva NATO. E clar că sunt îngroziţi de bilanţul războiului care, la un moment-dat nu va mai putea fi acoperit de propaganda ucraienană. De altfel, începe să se vadă limpede asta. Însă, ca să nu mai existe dubii, vă dau justificarea unui oficial american de rang înalt care se bătea cu pumnul în piept spunând că Ucraina e cea mai bună afacere pe care-o face SUA deoarece s-a găsit o ţară care, contra unei sume infime, să se sacrifice pentru a fragiliza Rusia. Mă rog, aceleaşi chestii le desprindem şi din declaraţiile şefului armatei ucrainene care spune transparent că Ucraina luptă pentru NATO. Oare ucrainenii ştiu asta? 

    Şi o ultimă informaţie care are scopul de a vă da câteva palme. Ştiţi bine că noi, alături de UE, dăm tot felul de donaţii Ucrainei. Mai mult, UE dă ajutoare financiare. Dar SUA ce face? Conform declaraţiilor de presă, SUA e cel mai mare finanţator al războiului din Ucraina. Doar că e o mică chichiţă: SUA nu donează bani sau ajutoare, ci ... împrumută Ucraina! Cea mai mare cantitate de aşa-zise ajutoare americane vin sub formă de împrumuturi. Împrumuturi care sunt, într-o oarecare măsură, acoperite din donaţiile europenilor. Oups, încă o dovadă de circuit al banului în natură!  

    Punând totul cap la cap ce înţelegem? 

    1. Că ucrainenii care ştiu despre ce e vorba stau prin străinătate destrăbălându-se şi profitând de ajutoarele care le vin din belşug. Unii dintre ei chiar îşi încasează salariu de la statul ucrainean! 

    2. Că cei care sunt prinşi acolo ajung în maşina de tocat a războiului; 

    3. Că înaintarea Rusiei e certă şi că se vorbeşte din ce în ce mai deschis de un conflict Rusia-NATO. De altfel, ceea ce v-am scris aseară pe Telegram arată clar acest lucru; 

    4. Că de fapt, Uniunea Eurpeană e prostul care nu doar că ia hidrocarburi extrem de scumpe de la americani, dar mai şi plăteşte americanilor via Ucraina o bună parte din costurile războiului. La un moment dat se spunea în zona politică americană că Europa e obligată să mai şi întoarcă spre America bani, pentru a mai acoperi din cheltuielile făcute aici după Al doilea Război Mondial. Doar că noi şi restul esticilor n-am beneficiat de banii americani, dar văd că acum ne-am înhăitat la plata către ei!  

    Aveţi un tablou cât de cât cuprinzător. În final vă mai dau o singură informaie: conform secretarului american Carlos del Toro, SUA trebuie să decidă dacă în următoarele şase luni va alege să înarmeze Ucraina sau se va înarma pe sine. Aveţi idee cât armament s-a tocat în Ucraina? Şi cât se va mai toca!

    1. Situatia fara iesire pt ucrainieni din Soledar este confirmata chiar si de soldatii lor, care spun cu durere si frustare ca, au primit ordin sa lupte pana la ultimul, desi nu mai au nici o sansa, si ca ar fi fost mult mai bine daca primeau ordin sa se retraga la timp, pt ca ar fi scapat cu viata! Criminalii din jurul circarului si-au trimis cu buna stiinta soldatii la moare sigura, in fatza un trupelor de elita Wagner formate din killeri profesionisti!

      Intre timp, punga se inchide rapid pt ucrainieni si in Bahmut, daca mai intarzie putin pe-acolo! 

      Cifra de 250.000 este infioratoare si nu cred ca au murit atatia. Daca este asa si rusii ar trebui sa aiba pierderi de cel putin 100.000 de oameni, ceea ce nu cred. Asta stim ca SUA si NATO (care este sluga SUA) se joaca cu Rusia prin Ucraina. De altfel, din '44 incoace tot intr-un razboi au tinut-o SUA si Rusia. Romania cotizeaza in mod clar cu bani, arme si oameni in Ucraina, parca am fi sub influenta URSS asa este acum UE. Populatia din Romania este saracita pe fata dar avem banii sa cotizam la ucrainieni.

      Da,asa este si asa a fost sa iasa lucrurile!Daca ar fi fost Trump reales ,ar fi agitat sifonul prin Taiwan,el fiind mai nebun din fire se lua la tranta direct cu chinezii,nu se mai incurca cu maruntisuri.De fapt,asta este visul american,lui Biden i-a fost frica.Oricum, americanii au facut prapad in toata lumea asta,pe langa ei rusii sunt mici copii!

    Primul an a fost doar "incalzirea". Abia de acum incolo incepe escaladarea conflictului.

    1. Acum urmeaza sa ne incalzeasca Putin cu arma nucleara.

      Asta e scenariul final, in cazul in care americanii au nesabuinta sa intre in barlogul ursului.

    imi place faza cu = armata-ucraineana-apara-soleda rul-in-pofida-unei-situatii-di ficile

    iar wagner a anuntat de ieri ca au luat soledar

    poate are curajul cineva sa ii spuna si lui Zele asta = se pare ca el nu stie ca soledarul a picat  

    1. rusii au cedat fara lupte Kherson-ul dupa jumatate de an, e un front foarte lung si greu de tinut

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb