Ministrul Afacerilor Interne anunţă că toate activităţiile agricole sunt permise

A.M.
Miscellanea / 13 aprilie 2020

Marcel Vela

Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, duminică, că activitatea în agricultură, munca în grădină, în loturile de teren, în tot ce ţine de o plantaţie pomicolă sau într-o exploataţie agricolă, "toate acestea sunt permise", precizând că este nevoie să se facă dovada proprietăţii asupra unui teren agricol.

Marcel Vela, a menţţionat că într-o viitoare ordonanţă militară autorităţile intenţionează să dispună măsuri în privinţa navigatorilor care transportă marfă în amonte pe Dunăre şi care ar trebui să beneficieze de prevederi similare şoferilor de TIR, dar şi în privinţa muncitorilor din agricultură de la graniţa de sud a României, cărora ar trebui să li se aplice restricţii şi condiţii similare celor de la graniţa cu Ungaria.

"În noua ordonanţă ar trebui să reglăm unele lucruri cu privire la posibilitatea de a ieşi din aceste restricţii navigatorii, cei care atunci când se duc cu marfă într-o ţară în amonte pe Dunăre ei rămân pe vapor, nu sunt sub riscul de a fi contaminaţi şi în această situaţie cred că ar trebui să intre în aceeaşi categorie de excepţii ca şi şoferii de camioane" a declarat Marcel Vela duminică seară, la Vama Nădlac.

El a mai spus că muncitorii agricoli de la graniţa cu Bulgaria ar trebui să beneficieze de aceleaşi excepţii de care beneficiază lucrătorii de la graniţa cu Ungaria, cărora în anumite condiţii li se permite trecerea frontierei pentru a lucra.

Aflat la vama Nădlac, duminică seară, ministrul Afacerilor Interne le-a mulţumit românilor din diaspora care "au dat dovadă de responsabilitate" şi au ales să nu vină în ţară de Paşti.

"Mulţumesc acum celor din diaspora care au înţeles mesajul nostru şi nu vin atât de mulţi cum se preconiza pentru a sărbători Sfintele Paşti. Este o dovadă de înţelepciune, de maturitate, de respect şi de responsabilitate pentru cei dragi", a afirmat Marcel Vela.

El a precizat că traficul la frontiera cu Ungaria nu este la nivelul aşteptărilor.

Vela a vorbit şi despre situaţia românilor care vor să circule către vestul Europei. El a explicat că există cetăţeni români care nu pot tranzita Austria, iar în acest context a anunţat că va discuta cu ministrul Afacerilor Externe despre situaţia acestora.

"Am luat legătura cu conducerea punctului de trecere a frontierei asfel încât să clarificăm şi cu oamenii care au venit din alte părţi pe jos sau din graniţă în graniţă, cu alte mijloace de transport şi sunt aici blocaţi, pentru a se forma un transport spre zonele de destinaţie, unde vor intra în carantină. Oamenii au înţeles şi centrul judeţean de la Arad va pune la dispoziţie mijlocul de transport cu care am înţeles că unii vor să meargă spre Ploieşti şi alţii spre Subiu. Aşadar şi oamenii care vin în ţară acceptă această condiţie de a intra în carantină, a mai spus Marcel Vela.

Întrebat dacă se aşteaptă la un val de intrări în ţară săptămâna viitoare, ministrul spune că acesta nu va fi "atât de mare pe cât se aşteaptă cei care sunt pesimişti", dar că se aşteaptă la intrari în ţară "peste medie".

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Eu umblu cu actul de propritate după mine de la o locație la alta?!

    Reveniți în fire domnilor guvernanți.

    Cei mari in jluba celor mici zice Domnul!!! 

    Chiar așa, cine merge cu actele de proprietate sa stropească pomii sau sa sape roșiile?

    Sau poate trebuie sa aibă și sapa în mașină?  

    1. Eu merg cu declarațiile pe propria răspundere ( oricum este obligatorie) și copia dupa actul de proprietate. Și fac asta de când a apărut ordonanța 3.

    Am 69 de ani si am casa parinteasca la 50 km de domiciliu in acelasi judet. Casa este pe un teren de 70 ari plantat cu pomi fructferi iar cca 5 ari este teren arabi pe care anual cultivam legume pentru consumul propriu.

    Acum nu putem sa facem nimic, pomii sunt necuratati, netaiati de primavara, terenul de legume nepregatit, ne plantat, casa este ne ingrijita, fiind la marginea satului a fost sparta de 2 ori, nici nu-mi trece prin cap ce o sa gasesc acolo cand "legea" imi va da voie sa am grija de proprietatea mea. Poate nu o sa mai apuc sa o vad macar. Lasati-ne sa avem grija noi de noi ca daca nu o sa murim cu ordonanta in mana 

    Dacă mama mea locuiește la țară și eu merg în fiecare an săi lucrez gradina, ea fiind bolnava, nu am act de proprietate ca este al mamei. Nu m-ai pot merge să pun în grădină.

    Și dacă sunt loturi de teren la marginea orașului pe care primăria ni

    le-a dat în folosință pentru a pune grădină,vie sau ce vrea fiecare ce dovadă să arătam dacă nu avem act pe ele?.??

    1. Minciunile, nemerniciile, suverane de zeci de ani prin acesta minunata țară, cine să mai poată, și cum sa demonstreze ca are cinstea în ființă, nu mai vreau sa continui, poate îngerașii sa ne mai scape,

    Domnule ministru noi am crezut că alegem un președinte care are oameni bazați ....dar din nefericire cred că veniți din alta lume .....eu zic să vă lăsați de meserie

    Locuim in Suceava, avem proprietate la tara, acte pe aceasta, dar nu avem masina. Daca mergem cu o ruda, e permis sa mergem sa lucram pamantul?

    1. Dacă persoanele peste 65 ani pot lucra în grădinile și loturile personale la marginea orașului Constanța(zona Vârful cu Dor heliport Smurd) unde hoții pot opera oricân

      d fără declarație iar proprietarii nu că au peste 65. 

    Veloooo ! Cate odata sunteti de laudat, dar acum a-ti dat cu mucii in fasole, pai cum sa umble omul cu titlul de proprietate dupa el, sunteti cretini fratilor, daca omul este intr-un lot si-l gasesti ca munceste, pe tine ce te freaca grija al cui este pamantul, adica voi nici acum nu stiti ca oamenii pot sa-si munceasca propriul lot de pamant sau pot plati pe unul sau pe altul daca ei nu pot, sunt inaintati in varsta sau au alte servicii.

    Reveniti-a, mai ales tu, mai uitate pe faceboock la postarile video sa vezi abuzurile angajatilor tai, unii sunt groaznici de prosti si incompetenti. 

    1. Fir-ar ea să fie de gramatică! Te-a învins!

    Orice comentariu e de prisos!

    Doamne ajută! 

    Dacă Vela Lămurește parțial lucrurile, în schimb nemea ăla de la Agricultura- parcă Oros îl cheama- a dat cu oiștea în gard

    Zice insul ca poți merge la câmp, livada,gradina etc doar dacă aceasta activitate Îți asigura principalul venit 

    Bai NENE, eu câștig suficient din alte surse dar vreau sa consum bio. Mănâncă TU toate pesticidele din legumele și fructele de import. 

    E CLAR CA VOI URMĂRIȚI SA DISTRUGEȚI ORICE URMA DE PRODUCȚIE INDIGENA 

    Ori nu te duce capul... Ori nu te duce capul

    NU MERIȚI NICI POSTUL DE PORTAR LA MINISTER. 

    1. asa e

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb