Ministrul Apărării: "Cele două fregate ale Marinei Militare vor fi modernizate"

Alexandru Costea
Miscellanea #Apărare / 8 august 2015

Ministrul Apărării: "Cele două fregate ale Marinei Militare vor fi modernizate"

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, astăzi, la Constanţa, că cele două fregate aparţinând Marinei Militare vor intra într-un proces de modernizare din această toamnă, urmând să fie achiziţionate şi nave tip corvetă, dar şi remorchere, transmite Mediafax.

Mircea Duşa a fost prezent la Ziua Porţilor Deschise în Portul militar Constanţa, activitate dedicată Zilei Forţelor Navale, iar cu acest prilej ministrul le-a spus jurnaliştilor că fregatele "Regina Maria" şi "Regele Ferdinand", aparţinând Marinei Militare, vor fi modernizate în toamna acestui an.

"Acordăm o atenţie deosebită modernizării flotei militare. În primul rând, în această toamnă, vor intra în procesul de modernizare, etapa a doua, cele două fregate, modernizarea însemnând dotarea cu aparatură electronică de ultimă generaraţie, cu aparatură de război electronică de ultimă generaţie şi dotarea cu armament de ultimă generaţie", a afirmat Mircea Duşa.

Ministrul a precizat că pe lângă fregate vor fi modernizate şi alte nave militare, dar vor fi achiziţionate şi câteva corvete şi remorchere.

"În acelaşi timp, avem un program pe o perioadă mai lungă care se referă atât la modernizarea altor nave din dotarea Forţelor Navale, dar şi la achiziţia de nave noi, mai ales a navelor de tip corvetă, care sunt foarte necesare Forţelor Navale. De asemenea, probabil chiar din acest an va urma achiziţionarea a două remorchere care să ne permită să manevrăm vasele noastre militare aici în port la dane pentru a nu mai solicita închirierea unor remorchere de la Marina Civilă", a explicat ministrul Apărării.

Întrebat la cât se ridică fondurile pentru modernizarea fregatelor, Mircea Duşa a răspuns: "Am alocat deja banii pentru a putea declanşa procedurile de licitaţie, valoarea investiţiei va rezulta în urma licitaţiei".

De asemenea, ministrul a fost întrebat şi dacă submarinul Delfinul, care nu mai este funcţional din 1996, va fi repus în funcţiune, Duşa spunând că şi acesta se află pe lista de modernizare a flotei militare.

"În ultimii ani, am beneficiat de un buget mai mare. Sperăm să avem acel doi la sută din PIB aşa cum au semnat partidele acel acord. În momentul de faţă, am ajuns la 1,51% din PIB. Trebuie să precizez că anul trecut şi în acest an şi Marina Militară a beneficiat de fonduri mult mai multe decât în anii anteriori, lucru ce a făcut posibil să demarăm procesele de modernizare, şi nu doar procesele de modernizare şi înzestrare, ci şi mărirea numărului de exerciţii de pregătire şi instruire în comun cu militarii din NATO", a mai spus Mircea Duşa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb