MINISTRUL APĂRĂRII, LA 10 ANI DE LA ADERAREA LA NATO: "Aderarea la NATO este una dintre cele mai importante realizări democratice româneşti"

A.C.
Miscellanea #Apărare / 27 martie 2014

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, în cadrul deschiderii şedinţei de prezentare a bilanţului MApN, la care participă şi preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, că aderarea României la NATO reprezintă una dintre cele mai importante realizări democratice româneşti.

Ministrul a declarat: "Statul român a reuşit în aceşti 10 ani să creeze o armată modernă, suplă, eficientă, cu experienţă operaţională, adaptată la standardele NATO", arătând că anul aderării României la NATO a găsit Armata română pregătită, militarii români participând deja în teatrele de operaţiuni datorită parterneriatelor semnate de-a lungul timpului.

Duşa a amintit misiunile armatei în Balcanii de Vest, în Afganistan, Irak, Nordul Africii, unde militarii români s-au afirmat şi au devenit ambasadori ai României în lume.

Ministrul a afirmat: "În aceşti 10 ani, peste 40.000 de militari au fost rotiţi, în teatrele de operaţii, peste 120 de militari au comandat structuri în teatrele de operaţii şi peste 800 de militari au făcut parte din structurile de comandă a comandamentelor UE şi NATO".

Mircea Duşa a mai anunţat că programul de guvernare pe 2012-2016 şi-a propus să asigure elementele de continuitate strategice pe coordonatele NATO şi UE.

Despre alocarea fondurilor bugetare pentru modernizarea Armatei române, ministrul Apărării a arătat că în 2013, conform strategiei aprobate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, a început "alocarea într-un mod mai susţinut a fondurilor spre bugetul MAPN", elaborându-se în acest sens un program de moderrnizare a armatei pe perioada 2012-2016 şi în perspectivă, până în anul 2022, pentru compatibilizarea la nivelul cerinţelor NATO.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnule ministru, democratia a adus in Romania, cel mai "ucigator cancer", coruptia la cea mai inalta craca guvernamentala sau statala", cum vreti, Romania, dintro armata - e adevarat comunista, dar utila poporului roman, a ramas cu, cateva companii mai bine dotate tehnic, dar si cu "barzauni care striga in jurul Romaniei" in gura mare" ca "noi nu ar trebui sa existam ca stat", cu guvernari care, vand¡ Romania pe bucati si tradeaza in cel mai rusinos mod posibil poporul roman", ce are Romania ???, cateva "nave epava" cumparate de la fier vechi de la straini" pe post (doar) de nave de razboi dar care nici nu ar face fata unui eventual adevarat atac, cu avioane cumparate "tot de la fier vechi", si ... ce mai cumparati voi de la fier vechi, sa va amintesc, trebuie sa stiti ca, in toate "ultimele razboaie, Romania (prin grija coruptei clase politice" a trimis intotdeauna "Armata slab pregatita si inarmata", trebuie sa stiti si recunoasteti asta, acum a fost la fel, doar ca, ne mor soldati pentru interesele altora, care, iar probabil nu ar trebui sa fie pentru poporul roman ... o noutate !.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb