MINISTRUL BRITANIC AL APĂRĂRII: "Tancurile Challenger este posibil să ajungă în Ucraina în primăvară"

G.D.
Internaţional / 23 februarie 2023

"Tancurile Challenger este posibil să ajungă în Ucraina în primăvară"

Tancurile de luptă Challenger 2 este posibil să sosească în Ucraina în "primăvară", a declarat ieri secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, într-un interviu acordat Reuters, notează News.ro.

Marea Britanie ar putea oferi Ucrainei mai multe tancuri de luptă principale pe lângă cele 14 deja promise, dar acest lucru ar depinde de nevoile de apărare ale ţării, a declarat Wallace. Ben Wallace a vizitat o bază de antrenament din sud-vestul Angliei, unde soldaţii ucraineni învaţă să opereze tancurile în condiţii de luptă. Ministerul britanic al Apărării a precizat că antrenamentele vor dura câteva săptămâni.

"Ucrainenii vor continua să lupte, iar Marea Britanie, alături de aliaţii noştri, nu va şovăi. Vom continua să furnizăm capacităţile necesare pentru a sprijini Ucraina atât timp cât va fi nevoie", a spus Ben Wallace.

Marea Britanie a oferit deja, pentru peste 10.000 de soldaţi ucraineni, pregătire de bază în domeniul războiului cu drone şi antrenează echipaje de tancuri de la sfârşitul lunii ianuarie, parte a ceea ce ministrul spune că este o dovadă a rolului de lider al ţării sale în sprijinirea Ucrainei.

Pe de altă parte, Marea Britanie a început să se pregătească pentru a creşte producţia de armament. Întrebat dacă Londra are capacitatea comercială de a continua să furnizeze Ucrainei arme precum obuze de artilerie, Wallace a spus: "Am încheiat contracte. Am început deja să primim unele livrări din acestea, pentru propria noastră aprovizionare şi, de asemenea, o parte din ele pentru Ucraina".

El a mai spus că, în trecut, guvernele s-ar fi uitat în stocurile lor şi ar fi "suflat praful de pe echipamente" pentru a vedea ce se află acolo, dar acum jocul s-a schimbat cu "o Rusie mult mai agresivă şi mai periculoasă la graniţa Europei".

Armele este posibil să fie fabricate destul de repede, dar "cheia este să ne asigurăm că plasăm comenzile, iar noi am început să plasăm aceste comenzi în ultimele 10 luni şi acest lucru începe să încălzească liniile de producţie", a declarat ministrul.

Marea Britanie şi alte ţări occidentale şi-au sporit promisiunile de ajutor militar pentru Ucraina în acest an, cu tancuri şi vehicule blindate, precum şi cu arme cu rază de acţiune mai lungă. Londra s-a oferit, de asemenea, să antreneze deocamdată soldaţii ucraineni pe avioane de război, în loc să livreze avioane de luptă. Wallace a declarat de mai multe ori că orice livrare de avioane de luptă ar fi un proiect pe termen lung, eventual după ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia. El nu a vrut să se pronunţe cu privire la oferta premierului Rishi Sunak de a furniza arme cu rază mai lungă de acţiune, precizează Reuters.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Tancuri,tancuri,

    dar tineretul care sta fara sa munceasca cand

    vor fi recrutati si trimisi pe front sa lupte cu rusii 

    1. Corect. Job-urile lor se afla peste Prut.

      care lupta cu rusii? occidentul nu are teaba cu rusia iar rusia nu a invadat ucraina, tancurile le trimit doar ca sa le mai plimbe

    In cadrul discutiilor pentru PACE pun de un schimb de experienta intre tancurile occidentale si cele rusesti (manevre comune ruso-occidentale) pentru binele poporului ucrainean.

    Ar trebui sa fie pe faza romii nostri si sa nu rateze oportunitatea de face rost in curand de cantitati uriase si cu eforturi minime, de fier vechi englezesc!

    1. Suntem plini deja de cel rusesc! Nu mai putem cara!

    Ce a mai zis putin-inteligentul Wallace cu aceeasi ocazie?

    "Ben Wallace said: ‘Am I open to sending more tanks to Ukraine? Yes, because the key word is sustainability." 

    Sustenabilitate inseamna acum sa inlocuiesti masinile distruse in mod irational, nebunesc, cheltuind resurse si distrugand planeta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb