Ministrul comunicaţiilor şi vicepreşedintele "Credit Suisse First Boston" au semnat contractul de consultanţă pentru privatizarea "Romtelecom"

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 4 mai 2006

Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, şi vicepreşedintele Credit Suisse First Boston (CSFB), Mircea Flore, au semnat, ieri, contractul de consultanţă pentru privatizarea companiei de telecomunicaţii.

"Statul român mai deţine 46% din acţiunile Romtelecom, acestea urmînd să fie listate la Bursă în diferite etape, în funcţie de analiza făcută de consultant", a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. Acesta a precizat că, în cel mai scurt timp, contractul va fi avizat de Ministerul Justiţiei şi Ministerul Finanţelor Publice şi va ajunge pe masa Executivului.

Zsolt Nagy estimează că primul pachetul de acţiuni deţinut de statul român la "Romtelecom" va fi listat la bursă în septembrie-octombrie 2006. Cel mai sigur va fi o listare la Bursa de Valori din Bucureşti şi, probabil, şi la o bursă internaţională.

Conform contractului de consultanţă, CSFB va primi un comision de 1,22% din valoarea acţiunilor listate. Cu tot cu TVA şi taxe, acesta se ridică la 1,45%.

Consultantul desemnat va fi cel care va propune procentul care urmează să fie scos la privatizare din cele 45,99% din acţiunile Romtelecom deţinute de statul român, în funcţie de oportunităţile pieţei în momentul listării la bursă.

Privatizarea Romtelecom se va realiza prin vînzarea cotei deţinute de statul romîn la Romtelecom, prin intermediul unei Oferte Publice Iniţiale ("IPO"). Se anticipează ca IPO-ul să implice o ofertă instituţională internaţională de acţiuni, alături de o listare la bursa internaţională şi la Bursa de Valori Bucureşti. Romtelecom, principalul furnizor de servicii de telefonie fixă în România, are un capital social de 318,464 milioane RON, cu un număr de 31.846.449 acţiuni, cu o valoare nominală de 10 lei RON pe acţiune.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb