MINISTRUL CULTURII: "Adoptarea documentului de strategie naţională pentru cultură şi patrimoniu naţional de viitorul Guvern, esenţială"

Andreea Stoica
Politică / 24 decembrie 2016

Corina Şuteu (Sursa foto: Facebook)

Corina Şuteu (Sursa foto: Facebook)

Adoptarea documentului de strategie naţională pentru cultură şi patrimoniu naţional de viitorul Guvern este esenţială, după ce, "din raţiuni de timp", strategia nu a mai putut fi aprobată prin Hotărâre de Guvern de către Guvernul Cioloş, a scris, pe pagina sa de Facebook, Corina Şuteu, ministrul Culturii.

"Din păcate, din raţiuni de timp, strategia nu a mai putut fi aprobată prin Hotărâre de Guvern de către Guvernul Cioloş. Ministerul Culturii consideră esenţială adoptarea documentului de strategie de către viitorul Guvern, planificarea culturală reprezentând un demers profesionist, specializat şi profund ancorat în realităţile sociale şi culturale. Sperăm ca acest demers să aibă sprijinul sectorului cultural, principalul beneficiar al măsurilor propuse, care prin aprobarea strategiei ar putea urmări şi participa la luarea deciziilor de politică publică, având pentru prima dată un instrument de previziune şi planificare clar şi precis", a scris ministrul Culturii.

Corina Şuteu a precizat că în 2016, o echipă formată din specialişti ai Ministerului Culturii şi cercetători au revizuit documentul existent din anul 2013 şi că strategia pentru cultură şi patrimoniu naţional 2016-2022 a fost pusă în consultare publică pe 4 noiembrie. Ministerul Culturii a organizat pe 24 noiembrie o dezbatere publică din oficiu.

Ministrul Culturii a mai scris: "Documentul reprezintă rezultatul unei munci intense, care s-a bazat inclusiv pe consultarea şi participarea Platformei pentru Cultura Vie şi a personalului ministerului şi pe sprijinul Institutului Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală. Modelul de planificare culturală astfel propus este în consonanţă cu tendinţele europene de elaborare de politici publice la nivel naţional, care orientează cultura în sprijinul beneficiilor societale şi al drepturilor fundamentale".

Corina Şuteu precizează că, în acelaşi timp, au fost actualizate majoritatea datelor statistice disponibile la nivel naţional şi au fost incluse proiecte majore, definitorii pentru dezvoltarea sectorului cultural până în 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb