Ministrul Dan Stoenescu s-a întâlnit cu membrii comunităţii româneşti din Regatul Ţărilor de Jos

George Forcoş
Internaţional / 19 iunie 2016

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a participat sâmbătă, la Haga, la o întâlnire cu membrii comunităţii româneşti din Regatul Ţărilor de Jos.

"În debutul reuniunii, oficialul a reafirmat sprijinul pe care autorităţile de la Bucureşti îl acordă românilor de peste hotare şi a accentuat faptul că menţinerea şi promovarea valorilor culturale ale comunităţilor româneşti reprezintă o preocupare majoră a Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni", precizează Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, demnitarul a încurajat implicarea asociaţiilor româneşti, în parteneriat cu autorităţile olandeze şi cele din România, în derularea unor campanii de informare privind drepturile şi obligaţiile cetăţenilor români rezidenţi în Olanda. Ministrul delegat a subliniat şi importanţa colaborării româno-olandeze în organizarea evenimentelor culturale comune, acţiuni care încurajează dezvoltarea dialogului intercultural.

Programul vizitei a inclus şi o sesiune de informare cu privire la noile modalităţi de vot pentru alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

"Cu acest prilej, ministrul delegat Dan Stoenescu a prezentat facilităţile introduse de noua lege electorală şi a făcut apel pentru înscrierea unui număr cât mai mare de cetăţeni români cu drept de vot în Registrul electoral. Demnitarul român a arătat că scrutinul de la finele acestui an, pentru alegerea Parlamentului României, aduce o premieră în legislaţia românească - introducerea votului prin corespondenţă - şi i-a încurajat pe românii prezenţi să opteze pentru această metodă facilă de vot. De asemenea, a precizat că mediul asociativ românesc poate contribui substanţial la informarea românilor cu privire la noile modalităţi de vot", se precizează în acelaşi comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb