MINISTRUL DANIEL SUCIU: "Nicio comunitate locală care a aplicat în PNDL nu a rămas pe dinafară"

C.M.
Politică / 13 iunie 2019

"Nicio comunitate locală care a aplicat în PNDL nu a rămas pe dinafară"

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, a declarat, ieri, că nicio comunitate locală, indiferent de culoarea politică a primarului, care a aplicat în Programul Naţional de Dezvoltare Locală nu a rămas pe dinafară.

"Marile proiecte ale ministerului meu se constituie din micile proiecte la nivelul întregii ţări. Una dintre cele mai mari probleme pe care noi am avut-o până în urmă cu vrei şase ani a fost lipsa unei predictibilităţi şi lipsa unei bugetări multi-anuale. (...) Un prim pilon important al Ministerului Dezvoltării este Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Astăzi, vorbim de 12.681 de investiţii la nivelul întregii ţări. Practic, nicio comunitate locală, indiferent de culoarea politică a reprezentantului său, care a aplicat pe acest program nu a rămas pe dinafară.(...) Prin PNDL finanţăm proiecte cu valoare cumulată ce depăşeşte 10 miliarde de euro, iar 70% din această sumă merge în mediul rural, pentru că orice guvernare, orice partid care nu îşi propune să reducă decalajele de dezvoltare dintre regiunile României, decalajele de dezvoltare dintre urban şi rural, cred că va greşi fundamental. Cifrele seci care nu mint niciodată spun că astăzi 7 miliarde de euro merg în mediul rural. De asemenea, 15 miliarde de lei, începând cu anul 2013, se duc în reţele de apă şi de canalizare", a spus Suciu în cadrul unei dezbateri, potrivit Agerpres.

El a menţionat şi un alt pilon pe care Ministerul Dezvoltării Regionale îl gestionează, şi anume Programul Operaţional Regional.

"În 2017 nu aveam nicio Autoritate de Management acreditată şi niciun contract de finanţare încheiat pe POR, care înseamnă 6,7 miliarde de euro la dispoziţia României. După doi ani şi jumătate, azi, când vorbim, am încheiat peste 5.000 de contracte, iar din cei 6,7 miliarde de euro am contractat deja peste 6 miliarde de euro. (...) Unul dintre obiectivele ministerului pe care îl conduc este ca niciun eurocent să nu rămână necheltuit, iar azi ne apropiem de 90% grad de contractare prin POR. Dacă vom cumula cele două programe, veţi vedea că vorbim despre aproximativ 17 miliarde de euro. Poate nu se văd, că nu sunt de foarte mare impact, pentru că nu discutăm despre autostrăzi sau de altceva, dar din proiecte mici se constituie proiectele mari. Avem astăzi în execuţie şi în lucru mii de reabilitări de şcoli şi de grădiniţe, avem mii de reţele de apă şi canalizare, reţele de iluminat public în mii de comunităţi locale", a menţionat acesta.

Suciu a afirmat că Guvernul a făcut şi unele "investiţii de suflet".

"Avem cea mai valoroasă colecţie de tapiserii din sud-estul Europei, avem cea mai valoroasă colecţie de icoane din Europa şi din lume, dar până anul acesta nu am avut nici măcar un atelier de recondiţionare a tuturor acestora. Astăzi, prin investiţie guvernamentală, avem la Mănăstirea Putna o investiţie de suflet care are grijă de tradiţiile noastre", a adăugat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb