MINISTRUL DE EXTERNE, SERGHEI LAVROV: "Rusia a început următoarea fază a campaniei militare din Ucraina"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 aprilie 2022

"Rusia a început următoarea fază a campaniei militare din Ucraina"

Moscova acuză Occidentul că încearcă să prelungească conflictul din Ucraina prin livrările de arme către Kiev

Următoarea fază a "campaniei militare" a Rusiei în Ucraina a început, centrată pe "eliberarea completă" a regiunilor proruse Doneţk şi Lugansk, a declarat ieri ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, citat de agenţia EFE.

"Operaţiunea în estul Ucrainei are ca obiectiv, aşa cum s-a anunţat deja, eliberarea completă a republicilor Doneţk şi Lugansk. Această operaţiune va continua, următoarea fază a acestei operaţiuni începe", a declarat şeful diplomaţiei ruse într-un interviu la postul de televiziune India Today, difuzat de instituţia pe care o conduce, potrivit Agerpres.

"Şi mi se pare că va fi un moment important al acestei operaţiuni speciale", a adăugat Lavrov.

La rândul său, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că forţele ruse pun în aplicare în mod metodic planul "de a elibera republicile populare Doneţk şi Lugansk" din provincia Donbas, a relatat RIA, citată de Reuters.

Potrivit sursei citate, Şoigu a mai spus că evenimentele din ultimele luni demonstrează cât de important este pentru Rusia să continue să-şi perfecţioneze armata.

Serghei Şoigu mai declară că SUA şi alte ţări occidentale fac totul ca să prelungească operaţiunea militară rusă în Ucraina. Acesta a afirmat, conform agenţiei TASS: "Volumul în creştere al livrărilor de arme străine demonstrează clar intenţia lor de a provoca regimul de la Kiev să lupte până la ultimul ucrainean".

Emmanuel Macron: "Dialogul cu Putin a intrat în impas"

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care candidează pentru un nou mandat, a declarat luni că dialogul său cu şeful statului rus, Vladimir Putin, a intrat în impas după descoperirea masacrelor în Ucraina, relatează Reuters.

"După masacrele pe care le-am descoperit la Bucea şi în alte oraşe, războiul a luat o turnură diferită, aşadar de atunci nu am mai vorbit direct cu el, dar nu exclud să o fac pe viitor", a declarat Emmanuel Macron la postul de televiziune France 5, potrivit Agerpres.

Rusia a calificat acuzaţiile potrivit cărora trupele sale au executat civili la Bucea în perioada în care au controlat oraşul drept "un fals monstruos".

Casa Albă: Biden nu intenţionează să meargă în Ucraina

Preşedintele american Joe Biden nu intenţionează să viziteze în curând în Ucraina, în pofida dorinţei exprimate în acest sens de omologul său Volodimir Zelenski, a indicat Casa Albă, notează AFP.

"Nu este prevăzut ca preşedintele să meargă acolo", a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Executivului american, Jen Psaki.

Într-un interviu pentru CNN, difuzat duminică, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, şi-a exprimat dorinţa ca Joe Biden să vină în Ucraina.

Iulia Timoşenko, fost premier ucrainean: "Cu Putin la putere în Rusia, Europa este în pericol"

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, unul dintre liderii Revoluţiei portocalii din 2004, l-a calificat pe preşedintele Vladimir Putin drept un "fascist", care "încalcă multe linii roşi" în Ucraina, ceea ce pune Europa - pe care o sfidează - "în pericol", relatează EFE.

"Strategia lui Putin este să atace oraşul cel mai vestic (al Ucrainei). Odată cu războiul, multe ambasade s-au instalat acolo, iar el intenţionează să lovească şi străinii. Sunt rachete îndreptate împotriva lumii întregi, acesta este mesajul puternic pe care îl transmite", a declarat fostul premier, referindu-se la bombardamentele asupra Liovului, într-un interviu publicat ieri de ziarul italian La Repubblica.

Iulia Timoşenko (61 de ani), care a fost şefă a guvernului în două mandate între 2005 şi 2010, sub preşedinţia lui Viktor Iuşcenko, îl susţine pe actualul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Timoşenko mai afirmă: "Putin este un barbar, un fascist, care a încurajat eliminarea bătrânilor, femeilor şi copiilor. Unii cred că e nebun, eu nu cred asta. Are o minte rece, calculată şi cinică. În spatele comportamentului său se află ceva tenebros, ceva care vine din cel mai întunecat Ev Mediu. Misiunea sa este de a cuceri întregul nostru teritoriu. Aşadar, acesta este momentul adevărului: să-l laşi să facă asta ori să-l opreşti. Dar victoria nu depinde doar de Ucraina. Liderii ţărilor democratice trebuie să fie uniţi împotriva lui".

În opinia sa, "Putin vrea să revină la vechile frontiere, dar nu la cele ale Uniunii Sovietice, ci la cele ale imperiului rus", dorind să-şi extindă teritoriul, iar "Ucraina nu este decât primul pas".

"El vrea să deţină şi să controleze o parte importantă a ceea ce numim Statele Unite ale Europei", care "ar putea deveni o închisoare în viitor", avertizează fostul premier ucrainean, conform Agerpres.

Fostul premier ucrainean este convins că "războiul se va extinde", iar ţările din Europa de Est, din Europa Centrală şi de la Marea Baltică sunt în pericol.

Noua ofensivă rusă în estul Ucrainei se desfăşoară "extrem de prudent" şi ar putea să eşueze, căci forţele Moscovei nu au capacitatea să spargă apărarea ucraineană, a declarat ieri Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, citat de Reuters.

Forţele ruse încearcă în prezent să detecteze "punctele sensibile" ale apărării ucrainene, a spus Arestovici, subliniind: "Ofensiva lor va eşua - vă garantez asta 99% - pur şi simplu nu au suficiente forţe".

----------------------------------------

Va fi nevoie de decenii "restabilirea încrederii" între ţările occidentale şi Rusia, a estimat ieri ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, conform AFP, informează Agerpres.

"A reconstrui toate acestea va lua timp. Posibil va fi nevoie de decenii pentru a restabili încrederea", a spus Cavusoglu, afirmând că "asistăm la începutul unui nou Război Rece".

Turcia încearcă de la începutul conflictului din Ucraina să faciliteze o mediere între Moscova şi Kiev, şi a refuzat să se alinieze sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, dorind să menţină o linie deschisă cu Kremlinul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Unele tari au dat ajutor unei armate care se apara de operatiuni speciale a unor bolsevici bolnavi ,acesta armata a Ucrainei nu este in razboi cu nimeni doar incearca sa contracareze operatiuni speciale bolsevice pe teritoriul lor.Ei nu au incalcat teritoriul nimanui asa ca pot folosi arme cumparate sau primite cadou cum dores ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb