Ministrul Digitalizării: "În iulie 2023 erau 43 de investiţii blocate, astăzi sunt doar şapte"

S.B.
Politică / 17 iulie

Ministrul Digitalizării: "În iulie 2023 erau 43 de investiţii blocate, astăzi sunt doar şapte"

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că în luna iulie 2023, când a ajuns la minister, erau 43 de investiţii blocate, iar acum sunt doar şapte, informează news.ro.

El a mai precizat că în urma cu un an erau 16 achiziţii în derulare, iar astăzi sunt 72, cu o valoare totală de 3,7 miliarde de euro.

"Şi din punct de vedere al unor cifre mari referitoare la ultimul an de zile, livrabilul principal care m-a interesat atunci când am ajuns la minister împreună cu echipa pe care o coordonez a fost ca să aducem în România cât mai mulţi bani din finanţarea oferită de Programul Naţional de Redesare şi Rezilienţă. Dacă în iulie 2023 valoarea programelor şi proiectelor care erau într-un stadiu critic de implementare, adică erau blocate, era de 3,9 miliarde de euro, astăzi avem doar şapte proiecte care totalizează 182 de milioane de euro. Mai simplu vorbind, în iulie 2023 erau 43 de investiţii blocate, astăzi sunt doar şapte. Dacă atunci aveam 16 achiziţii publice în derulare, astăzi avem 72 de achiziţii publice în derulare cu o valoare totală deblocată de aproximativ 3,7 miliarde de euro. Asta înseamnă în procent concret o creştere cu 450% a achiziţiilor publice din IT în procesul de digitalizare a administraţiei publice din România", a declarat Bogdan Ivan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că sunt în derulare achiziţii de 3,5 milioane de lei.

"Din punct de vedere al statusului la zi, în momentul de faţă au fost atribuite achiziţii publice în valoare de 1.500.000 de lei şi sunt în derulare achiziţii în valoare de 3.500.000 de lei. Ce e foarte important e că toate aceste investiţii vor reuşi să aducă o plus valoare extraordinară ecosistemului digital din România, ceea ce înseamnă că astăzi comparativ cu luna iulie 2023, avem deblocaţi, avem pe curs de a intra în România, în plus 3,7 miliarde de euro", a afirmat Bogdan Ivan.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a amintit şi despre o finanţare de 320 de milioane de euro pentru centrele de excelenţă din România.

"Comparativ cu aceeaşi perioadă anului trecut, vreau să amintesc cu altă realizare extrem de importantă şi anume centrelele de excelenţă din România, o finanţare de 320 de milioane de euro care acum se află în evaluare, este un concept adus din statele occidentale în care universităţile împreună cu companiile private, împreună cu organizaţii de cercetare publice, creează proiecte fundamentale pentru dezvoltarea unui anumit domeniu strategic de cercetare şi acum suntem în linie dreaptă cu ele", a mai declarat Bogdan Ivan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb