MINISTRUL DIGITALIZĂRII, SEBASTIAN BURDUJA:  "Tehnologia blockchain şi industria crypto reprezintă un fenomen care nu va trece"

G.D.
Piaţa de Capital / 2 august 2022

Ilie Puşcaş

Ilie Puşcaş

Tehnologia blockchain şi industria crypto reprezintă un fenomen care nu va trece, iar ţara noastră trebuie să fie pregătită să exploateze aceste oportunităţi, a afirmat Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, în cadrul dezbaterii The Stakeborg Talks, susţinând de asemenea că autorităţile trebuie să îi permită românului de rând să îşi înmulţească agoniseala, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Există aceste tehnologii noi (n.r. crypto şi blockchain). Ar fi înţelept din partea noastră şă ştim cum le exploatăm. Pe de o parte pentru a atrage investiţii, pe de altă parte pentru a îi permite românului de rând să îşi înmulţească agoniseala, dacă o face într-un mod responsabil, bine informat. (...) Este o competiţie globală pentru talent, resurse, capital. Dacă SUA îşi pun problema cum să reglementeze această zonă, astfel încât să aibă inovare, dar totodată să nu îi lase pe oameni pradă unor rău-voitori, cred că e o problemă pe care trebuie să ne-o punem şi noi şi cumva trebuie să o reglementăm," a afirmat Sebastian Burduja.

În cadrul evenimentului The Stakeborg Talks, Ilie Puşcaş, noul Country Manager Binance - cel mai mare exchange de crypto la nivel internaţional, cu un volum total de 7.7 trilioane de dolari în 2021, a afirmat că milioane de români sunt deja investitori în crypto şi că Binance Academy - platformă de educare a utilizatorilor exchange-ului, reprezintă cel mai important proiect de care se va ocupa în perioada următoare.

"Ne concentrăm pe partea de educaţie. Vrem ca userii din România să înţeleagă crypto, atunci când se alătură Binance să urmeze Binance Academy - un curs pentru care vor fi răsplătiţi dacă îl finalizează şi să ştie apoi să facă trading şi să îşi managerieze asseturile digitale. Binance Academy urmează să se lanseze în următoarele luni. Dar, în acelaşi timp, vrem să fim cât mai aproape de piaţa autohtonă. De exemplu, am lansat un call pentru Binance Labs, un incubator deschis şi businessurilor din România. Chiar sfătuim startupurile de crypto din autohtone să aplice," a declarat Country Managerul Binance.

Potrivit ministrului Digitalizării, România trebuie să facă muncă de avangardă care va duce la atragerea de noi investiţii. Două dintre soluţiile viitorului pentru care Sebastian Burduja îşi doreşte crearea cadrului legal sunt reprezentate de maşinile autonome, fără şofer, şi de livrarea de pachete cu ajutorul dronelor, subliniază sursa citată.

"Vorbeam cu cei din Ministerul de Interne: Oameni buni, avem un proiect de lege cu maşini autonome, maşini care se conduc singure. Haideţi să creăm cadrul să se întâmple asta în România. Cei de acolo sunt deschişi si sper să ne iasă şi acest lucru. La fel se întâmplă şi în cazul dronelor care livrează. Avem eMAG. Sunt convins că Iulian Stanciu ar fi foarte bucuros să poată livra, măcar ca studiu pilot, pacheţele mici cu drone. Hai să scrie New York Times despre noi că se întâmplă asta în România. Pentru că în momentul în care se va afla de acest lucru o să atragem noi investiţii. Şi investiţiile generează noi locuri de muncă, salarii mai mari, deci o viaţă mai bună. Sunt însetat după lucruri noi care să ne pună pe harta lumii în materie de progres, inovare, avangardă," adaugă Sebastian Burduja.

În ceea ce priveşte securitatea cibernetică a ţării, Sebastian Burduja a avertizat că ţara noastră este ţintită, în fiecare zi, de mii de atacuri care provin din Est.

"Sper să nu greşesc dar zilnic sunt mii de atacuri cibernetice şi cam toate pot fi documentate având o legătură în Est. Sunt atacuri relativ rudimentare îmi spun colegii de la Directoratul pentru Securitate Cibernetică, dar nu înseamnă că se vor opri aici. Deci, noi trebuie să fim pregătiţi de orice," a adăugat Sebastian Burduja, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Asa e, lancezeste, pentru ca fraieri vor fi tot timpul!

    As vrea sa investesc in tehnologia blockchain, dar nu-mi dau seama ce aplicatii practice poate avea. Ma poate lamuri cineva?

    (Domnul Burduja e, desigur, foarte ocupat. Nu ma astept sa citeasca si raspunda.) 

    1. te poate lamuri oricine stie sa citeasca si face chestia asta in mod constient: e o tehnologie geniala care nu si-a gasit inca aplicatiile potrivite. fara indoiala toate monedele astea sunt scamuri. deci sa investesti in tehnologia blockchain e ca si cand ai vrea sa investesti in Teorema lui Pitagora.

      Si Teorema lui Pitagora la ce foloseste?

    Sa digitalizeze instituțiile statului și apoi sa vorbească de blockchain.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb