Ministrul Economiei Niculae Bădălău a avut astăzi, două întâlniri cu Antonio Campinos - Preşedintele Oficiului European de Brevete şi Christian Archambeau - Directorul Executiv al Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală. Ambele întâlniri au fost organizate în marja conferinţei "Viitorul proprietăţii industriale în Europa - provocări şi perspective", organizată de către Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei noastre.
Cu prilejul discuţiilor, Ministrul Niculae Bădălău s-a arătat convins de faptul că rezultatele Conferinţei vor reprezenta un important punct de sprijin în ceea ce priveşte consolidarea proprietăţii intelectuale made in Europe, ceea ce va permite dezvoltarea prosperităţii pentru cetăţenii europeni şi menţinerea competitivităţii antreprenorilor europeni.
În cadrul întâlnirilor cu cei doi înalţi demnitari, Preşedintele Oficiului European de Brevete, Antonio Campinos şi Directorul Executiv al Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală, Christian Archambeau Niculae Bădălău a arătat faptul că printre reuşitele Preşedinţiei României la Consiliul UE se numără şi finalizarea cu succes a negocierilor legate de Dosarul privind propunerea de modificare a Regulamentului 469/2009 privind certificatul suplimentar de protecţie a medicamentelor. În ceea ce priveşte acest dosar, intenţia Uniunii Europeneeste de a elimina dezavantajele concurenţiale cu care producătorii de medicamente generice şi biosimilare cu sediul în UE se confruntă pe pieţele globale în raport cu producătorii din terţe state, mai informează comunicatul citat.
Referindu-se la importanţa proprietăţii intelectuale la nivel naţional, Ministrul Economiei a menţionat aportul benefic pe care proprietatea industrială îl are asupra dezvoltării economice şi progresului societăţii, în condiţiile în care inovarea, cercetarea şi dezvoltarea se află printre priorităţile pe care le are în vedere Guvernul României, pentru a face faţă provocărilor curente şi a evoluţiilor de actualitate la nivel naţional şi global. El a declarat că Ministerul Economiei, care asigură coordonarea la nivel instituţional a OSIM, intenţionează întărirea măsurilor şi a eforturilor catalizate pentru îndeplinirea acestor deziderate în mod efectiv.