MINISTRUL ECONOMIEI: Proiectul de restructurare a producţiei de energie, gata în septembrie

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 august 2009

Actul normativ de înfiinţare a celor două mari companii energetice naţionale ar putea fi gata până la sfârşitul lunii septembrie, în condiţiile în care termenul pentru finalizarea dezbaterii publice privind înfiinţarea companiilor energetice s-a încheiat pe 15 august, a anunţat, vineri, Adriean Videanu. În această săptămână, sunt programate discuţii cu administraţia şi cu sindicatele din cadrul companiilor care vor fi incluse în acest proiect, ultima dezbatere publică pe acest subiect fiind planificată în perioada 6-10 septembrie, informează Agerpres.

Compania Naţională a Huilei (CNH) va trebui să contribuie la dezvoltarea viitoarei companii naţionale energetice din care va face parte, a mai spus, vineri, la Petroşani, ministrul Videanu. "Nu ne dorim ca CNH să fie piatra de gâtul viitoarei companii naţionale energetice. Va trebui să ne gândim la un proces de restructurare astfel încât CNH să contribuie la dezvoltarea viitoarei companii energetice", a afirmat ministrul Economiei.

Adriean Videanu a arătat că Ministerul Economiei este dispus să susţină procesul de restructurare al CNH, alături de investiţiile necesare pentru eficientizarea activităţii în minele de cărbune din Valea Jiului.

La rândul său, directorul general al CNH Petroşani, Constantin Jujan, a menţionat că au fost elaborate mai multe variante de restructurare a companiei, în care este inclusă şi posibilitatea disponibilizărilor de personal, începând cu anul 2010. O decizie finală asupra variantei ce va fi aleasă pentru a fi pusă în aplicare, va fi luată pe 15 septembrie după discuţiile ce vor fi purtate cu sindicatele.

"Programul de restructurare nu prevede închideri de mine"", a subliniat directorul general al CNH Petroşani, estimând, însă, că pentru dezvoltarea activităţii din subteran este nevoie de investiţii în valoare de 28 de milioane de euro.

Ministrul Videanu a subliniat că toate stocurile de resurse energetice necesare pentru iarna care vine au fost asigurate, inclusiv gazele naturale, unde, la începutul lunii septembrie, se va atinge capacitatea maximă de înmagazinare de care dispune ţara noastră. Domnia sa a mai spus: "Vă pot spune că avem toate stocurile de resurse energetice asigurate pentru iarnă, plecând de la gaze, păcură şi cărbune. Inclusiv stocul de gaze, până în jurul datei de 8 septembrie, va fi la capacitatea maximă a înmagazinării".

Potrivit ministrului Economiei, în cazul stocurilor de lignit pentru termocentrale, a fost depozitată o cantitate mai mare decât ceea ce fusese planificat: "La lignit avem supradepozitare. Riscul pe care-l avem încă este acela de autoaprindere. Încercăm să depozităm şi în alte locaţii decât cele tradiţional utilizate. Deci, n-avem nicio problemă legată de stocuri".

Ministrul Economiei s-a aflat, vineri, la Petroşani, unde a efectuat o analiză a situaţiei economice în care se află Compania Naţională a Huilei, în contextul integrării acesteia într-un complex energetic naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb