MINISTRUL ECONOMIEI:  "Proprietatea intelectuală este unul dintre fronturile viitorului"

I.T.
Politică / 5 martie 2019

Niculae Bădălău (Sursa foto: Twitter)

Niculae Bădălău (Sursa foto: Twitter)

Proprietatea intelectuală este unul dintre fronturile viitorului, iar, în viitorul deloc îndepărtat, drepturile de proprietate intelectuală vor deveni o resursă la fel de importantă pentru dezvoltarea economiilor, precum au fost resursele de hidro-carburi în secolul XX, a declarat, astăzi, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, la conferinţa "Viitorul PI în Europa - provocări şi perspective".

"Proprietatea intelectuală este unul dintre fronturile viitorului. Pe măsură ce economia devine din ce în ce mai creativă, drepturile de proprietate intelectuală devin o miză din ce ce în ce mai importantă. Cred că nu greşesc deloc dacă afirm că, în viitorul deloc îndepărtat, drepturile de proprietate intelectuală vor deveni o resursă la fel de importantă pentru dezvoltarea economiilor, precum au fost resursele de hidro-carburi în secolul XX. De aceea, misiunea noastră nu este una uşoară, dar vestea bună este că ne oferă, în acelaşi timp, foarte multe oportunităţi", a spus ministrul Economiei, potrivit Agerpres.

Bădălău a menţionat că evenimentul are loc în contextul Preşedinţiei României la Consiliul UE, în cadrul căreia, în primele două luni, Ministerul Economiei a înregistrat reuşite notabile.

"Astfel, instituţia noastră a finalizat opt dosare legislative cu impact major asupra Pieţei Interne şi mediului de afaceri. Relevant din perspectiva tematicii acestei conferinţe este dosarul legislativ referitor la Propunerea de Regulament privind Certificatul Suplimentar de Protecţie a Medicamentelor, a cărui problematică va fi abordată în cadrul acestui eveniment. Regulamentul vizează, printre altele, eliminarea dezavantajelor concurenţiale cu care se confruntă pe pieţele globale producătorii de medicamente generice şi biosimilare cu sediul în UE în raport cu producătorii care îşi au sediul în afara UE", a afirmat Niculae Bădălău.

El a menţionat că drepturile de proprietate intelectuală reprezintă un element central pentru succesul Pieţei Unice, în contextul în care funcţionarea adecvată a acesteia presupune eliminarea restricţiilor în calea liberei circulaţii şi denaturărilor concurenţei.

Totodată, drepturile de proprietate intelectuală au o importanţă crucială pentru protecţia inovării şi încurajarea creativităţii, fiind active esenţiale pentru menţinerea şi întărirea competitivităţii companiilor europene pe o piaţă din ce în ce mai globalizată.

"Ne gândim, de exemplu, la marca comercială. În opinia noastră, este unul din cele mai importante active ale unei companii. Aceasta permite dezvoltarea strategiilor de marketing pe termen lung şi asigură încrederea consumatorilor în produsele sau serviciile furnizate. Apreciem principiul co-existenţei şi complementarităţii între sistemele UE şi sistemele naţionale de mărci, care este adecvat pentru toate companiile indiferent de dimensiune. Ne gândim la faptul că o parte încă semnificativă a IMM-urilor nu desfăşoară activităţi transfrontaliere, acestea preferând, prin urmare, să apeleze la sistemele naţionale de mărci", a declarat Niculae Bădălău.

Ministrul Economiei s-a referit succint şi la brevete şi a precizat că, pentru mediul de afaceri, acestea sunt instrumente esenţiale de gestionare a competitivităţii. El a spus că în actuala eră a tehnologiilor digitale brevetele au o semnificaţie aparte pentru companiile care activează în domeniul inteligenţei artificiale, domeniu care, în etapa de cercetare şi dezvoltare, necesită resurse financiare majore.

"Amintim în context relevanţa interacţiunii dintre brevete şi standarde, acestea din urmă făcând trimitere deseori la tehnologiile protejate prin brevete. La nivel naţional, relevant este că Programul de Guvernare prevede, la capitolul cercetare-dezvoltare-inovare, utilizarea, cu prioritate, în finanţare, a indicatorului de rezultat 'brevet'. De asemenea, în cadrul lucrărilor Grupului la Nivel Înalt pentru Competitivitate şi Creştere, pentru care România deţine, în perioada 1 ianuarie 2019 - 30 iunie 2020, vicepreşedinţia, este abordată şi problematica unui set de indicatori privind competitivitatea industrială", a mai spus Niculae Bădălău.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Incredibil! Un umil țărănoi din satul Grădinari, Giurgiu , își dă cu părerea despre aspecte absolut enigmatice pt. el! Cum e posibil ca o asemenea nulitate să ajungă ministru? Cum??

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb