MINISTRUL EDUCAŢIEI: "Când primesc actul de retragere a titlului de doctor al lui Oprea îl voi semna"

Victor Lupu
Ziarul BURSA #Politică / 1 septembrie 2016

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat, astăzi că va semna actul de retragere a titlului de doctor în cazul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea atunci când îl va primi.

"S-a purtat o discuţie în Consiliul General în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNADTCU) şi există deja un vot, vorbim de o propunere. Nu am semnat-o pentru că nu am primit hârtia ca atare. Documentul urmează să fie elaborat cred că în cursul zilei de astăzi şi în momentul în care voi primi hârtia pe birou, pe masă, o voi semna", a declarat Mircea Dumitru, în cadrul unei conferinţe, transmit surse din presă.

Comisia de Contestaţii a CNATDCU a stabilit luni că Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, intitulată "Plângerea prealabilă - perspectiva istorică", a fost susţinută de Oprea în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi îl are coordonator pe Ion Neagu, fost senator PSD.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că va apela la instanţă după ce Comisia de Contestaţii a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) i-a respins contestaţia la verdictul de plagiat.

"Situaţia mea a fost evaluată nu după legea din 2000, când am susţinut teza, ci după o lege intrată în vigoare la mai bine de 10 ani de la finalizarea studiilor doctorale. Lucrurile s-au schimbat mult de atunci. De exemplu, posibilitatea retragerii titlului de doctor a fost introdusă în lege abia în 2011, ea nefiind prevăzută în legislaţia anului 2000. Mai mult, noţiunea de "plagiat" a fost definită în legislaţie abia în 2004, adică la 4 ani de când mi-am susţinut teza. Pe subiectul doctoratului, am astăzi două hotărâri emise de instituţiile statului român, hotărâri care sunt amândouă valabile, dar care se bat cap în cap", a scris fostul vicepremier, pe Facebook.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb