MINISTRUL ENERGIEI: "Mi se cere demisia din Gorj"

Mina Irina
Politică / 5 august 2016

Actualizare 15:55 Liderul PNL Gorj: "Ministrul Energiei evită să spună ce sume încasează de la Complexul Energetic Oltenia"

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, îi solicită ministrului Energiei, Victor Grigorescu, să spună ce sume încasează lunar de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), afirmând că tot ce mai poate face ministrul este să îşi dea demisia, potrivit unui comunicat al PNL Gorj, postat pe pagin de Facebook a organizaţiei.

"Ministrul Energiei Victor Grigorescu evită să spună câţi bani încasează el, secretarii de stat şi consilierii lui, de la CEO, făcând în schimb acuzaţii ieftine şi nefondate. Pentru că refuză să spună cu ce sumă de bani îi alimentează contul lunar compania de la Târgu Jiu, Victor Grigorescu arată că nu are pic de demnitate şi tot ce mai poate face este să îşi dea demisia", afirmă sursa citată.

Dan Vîlceanu, prin comunicatul de presă de vineri, îi răspunde ministrului afirmând că toate contractele firmelor sale sunt legale, obţinute prin licitaţii şi pot fi verificate.

"În legătură cu firmele mele, care au activitatea legată de Complexul Energetic Oltenia, îi spun domnului Victor Grigorescu, că toate contractele sunt absolut legale, obţinute prin licitaţie. Iar dacă are vreun dubiu, îi amintesc faptul că este ministru şi poate să le verifice. Dacă a uitat că deţine această funcţie, lucru reflectat în activitatea de la CEO, îi spun că toate contractele mele cu compania sunt publicate pe site-ul Consiliului Judeţean Gorj şi pot fi verificate de oricine. De asemenea, pot fi verificate şi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice - SEAP", mai afirmă Vîlceanu.

Preşedintele PNL Gorj îi solicită ministrului să facă precizări referitoare la rolul său în cadrul CEO şi la sumele de bani încasate de la respectiva companie.

"Nu înţeleg din cele scrise de domnul ministru, ce este imoral în faptul că un cetăţean al acestei ţări îi solicită să spună câţi bani încasează de la CEO şi alte companii de stat, din ale căror comisii face parte ?!(...) Aşadar, domnule ministru, aştept să ne spuneţi câţi bani încasaţi lunar de la CEO, din câte comisii mai faceţi parte, cu ce au ajutat aceste comisii compania şi care este rolul dumneavoastră? Daţi dovadă de transparenţă aşa cum vă lăudaţi şi nu mai aduceţi prejudicii de imagine Guvernului din care încă faceţi parte. Iar când vorbiţi de integritate şi moralitate, gândiţi-vă că nu aţi explicat încă de unde provin cei 10 mii de euro pe care îi primiţi lunar de la un off-shore", încheie Dan Vîlceanu.

(G.F.)

--------

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, răspunde, pe pagina sa de Facebook, liderului PNL Gorj, Dan Vâlceanu, care îi ceruse demisia, spunând că solicitarea politicianului gorjean a venit într-un moment în care companiile sunt întărite, iar primii care pierd sunt "politicienii conectaţi la ţeava de bani".

"Mi se cere demisia din Gorj! Nu e prima oară şi sunt convins că nu va fi nici ultima oară. De data asta e un lider PNL, până acum mă obişnuisem cu cei de la PSD. Ce-i drept acţiunile transpartinice nu sunt monopolul Capitalei, aşa cum nici afacerile cu companiile statului nu se fac doar la centru. Ce e însă o constantă în aceste afaceri e faptul că statul pierde mereu şi cei care plătesc sunt angajaţii obişnuiţi", a scris ministrul Energiei.

Potrivit postării citate, "liderii politici din Gorj descoperă cu uimire că CEO e într-o situaţie financiară grea".

"Sigur că în calitate de afacerişti oneşti care au făcut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia nu aveau de ce să se îngrijoreze că propriile lor acte afectează compania şi angajaţii ei. Grija aceasta îi macină doar când îmbracă haina de politician. Ipocrizia îngrijorărilor politice din Gorj îmi aminteşte, ca într-un plagiat simbolic, de sfatul sulfuros de acum câţiva ani prin care ni se cerea să ne «întărim» statul. Ei bine, da, domnilor, ne întărim companiile acum şi primii care pierd de data aceasta sunt politicienii conectaţi la ţeava de bani", mai scrie Grigorescu.

În opinia acestuia, "cei care plâng acum de grija angajaţilor de la CEO (ca şi în alte companii din energie) sunt cam toţi responsabili de situaţia în care ne aflăm".

"În Oltenia se făceau afaceri dubioase de ani de zile şi nu e ca şi când nu ar fi ştiut toată lumea ce se întâmplă. Au început să apară dosarele penale şi vor apărea şi mai multe. Din păcate, un dosar penal nu se face pe vorbe, aşa cum se dau declaraţiile ipocrite. Iar în ceea ce îl priveşte pe liderul PNL care s-a trezit acum îngrijorat de situaţia de la CEO, aş dori să îi transmit că pentru a ţine lecţii ai nevoie de statură morală, iar în cazul dumnealui cred că acest aspect îi lipseşte cu desăvârşire. Mai mult, cred că ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acţionar au reuşit să aibă contracte de milioane cu CEO", adaugă ministrul Energiei.

Acesta transmite angajaţilor CEO că atunci când le "tremură sufletul pentru ziua de mâine", să se aşeze la o masă şi să facă liste cu oamenii care i-au minţit ani de zile şi care i-au "furat fără ruşine".

"Banii familiilor dumneavoastră sunt în maşinile scumpe ale acestor politicieni şi ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educaţia copiilor dumneavoastră sunt în vile şi piscinile potentaţilor din Gorj. Viitorul dumneavoastră vă e furat de aceşti oameni", conchide Victor Grigorescu, conform sursei citate.

Ieri, liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu, i-a cerut demisia ministrului Energiei, pe motiv că Victor Grigorescu s-ar afla pe statul de plată de la Complexul Energetic Oltenia, primind aproximativ 3.000 de lei lunar, aspect pe care liberalul l-a catalogat ca fiind imoral, precizează unele surse din presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb