Ministrul Finanţelor Academice, de Afaceri şi de Vineri

MAKE
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 30 iulie 2014

Mircea Geoană i-a spus Ioanei Petrescu o glumă pe care ei doi o înţeleg.

Mircea Geoană i-a spus Ioanei Petrescu o glumă pe care ei doi o înţeleg.

Tânăra ivită din ceaţă pe fotoliul ministrului finanţelor, Ioana Petrescu, este afectată emoţional de oricare contact cu altcineva decât cu sinele, astfel că nu mai poate înţelege cuvântul "public" (deşi înţelesul este acelaşi atât în DEX, cât şi în Merriam-Webster), aşa cum s-a întâmplat şi la conferinţa de presă de ieri, de la Palatul Victoria, când a susţinut, cu vocea din ce în ce mai strangulată, că proiectul de modificare a Codului Fiscal se află în dezbatere publică, deşi, spunându-i că nu a afişat proiectul pe site-ul Ministerului, ziariştii au contrazis-o, până când ea s-a retras eroic/laş- zâmbind, cu capul sus, văzut din spate.

Petrescu a susţinut că proiectul este în dezbatere publică, pentru că l-a discutat cu "mediul academic", îl va discuta cu "mediul de afaceri" şi că va avea o "manifestare" şi vineri.

Sincer, nu ştiu cum poţi discuta cu un "mediu", altfel decât în stare de hipnoză şi nu mă miră cum de Academia dispune de o astfel de persoană care să ţină legătura cu morţii, dar mă bucură enorm că şi oamenii de afaceri pot asta, ba chiar că vom avea o manifestare şi vineri.

Înţeleg, din ceea ce spune tânăra misterioasă, că, pentru ea, cuvântul "public" îşi roteşte înţelesul în jurul Academiei, al afacerilor şi al zilei de vineri.

Întrucât Ioana Petrescu conduce Ministerul Finanţelor "Publice", el poate fi redenumit drept "Ministerul Finanţelor Academice, de Afaceri şi de Vineri", având, printre ocupaţii, să consulte "mediile" (ocultismul este o permanenţă în jurul ministrului).

Luni, am vrut să rupem vraja, aşa că ziaristul BURSA a formulat următoarea solicitare, adresată Ministerului:

"Bună ziua!

Întrucât au apărut ştiri pe agenţiile de presă referitoare la noua formă a proiectului de Cod Fiscal, vă rugăm să ne trimiteţi şi nouă acest proiect, pentru a putea prelua informaţiile direct din document, evitând, astfel, eventuale erori.

Cu mulţumiri,

Emilia Olescu - redactor BURSA"

N-am primit nimic.

Dar, marţi, ministrul Ioana Petrescu ne-a dat un răspuns "public".

Este cel de mai sus.

Ne vedem siliţi să luăm legătura cu "mediul" de afaceri şi cu "mediul" academic, ca să nu mai aşteptăm până la "manifestarea" de vineri.

Sper ca morţii să fie mai drăguţi...

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Logica nu are egal decit in fraza frumoasa, stimate Make, ceea ce m-a obisnuit, a incetat de mult sa ma surprinda dar nu va conteni niciodata sa ma incinte.

    Discutiile cu Vineri vor avea amplu ecou pe insula pustie in forma de aliacee rontaita pe alocuri de apcize robinsonice! Ce cauta femeia asta in viata noastra?!? 

    1. De vreme ce incep sa am prieteni, inseamna ca talentul meu incepe sa apuna.

      Multumesc,totusi ! 

      Unde sinteti voi Sakke, Dintisor, Simandicosul?! 

      Nu sesisati ca sint un nenorocit de pro-basist sau de anti-basist?!

      Hai, faceti-mi ziua frumoasa, va rog! 

      Sunt pentru contra dar nu un nenorocit ci un norocit.

      Make, Make, barbatos mai esti! in loc sa te bati cu Sima te arunci asupra acestei gazulite ratacita in viespar; cum s-ar spune: Frumoasa si Bestia (vreau sa zic ca esti bestial cu plapanda ministereasa).

      O zi frumoasa Make. 

      N-am a ma bate cu Sima, el se afla intr-un salas la care gindul meu nici nu gindeste a se putea gindi si nici imaginatia mea etcaetera.

      Desigur, procesul in instanta isi urmeaza cursul, in principal doar un proces moral, urmarind sa aduca un strop de ordine in piata de capital. 

      Dar, gazulita iti va confisca banii de pensie.

      Sa-ti urez viata lunga? 

      Pai, abia mi-am inceput cotizatia, nu traieste ea atata ....asa ca sper in continuare si de aceea sunt pentru contra. 

    Dragul meu Florian te-ai indragostit ! Iar Mircea pare sa fie un concurent serios, caci dumnealui pare sa o bine dispuna pe frumoasa doamna ministru. De ce nu faci si tu o poezie, de ce nu scrii direct in loc sa o rogi pe doamna Emilia. Nu stiu daca gingasa doamna i-ar place o mana de fier ca a domnului Victor Viorel atunci cand a vrut sa o seduca pe doamna de la mediu (Fa, Doina) insa poti incerca ceva in stilul lui Batman. Eu as incerca sa ajung in sincronism in felul urmator:

    Ioana, doar ochii tai nu pot sa-i decupez/ 

    Din mare sau din cer si incep sa delirez/ 

    Tu fiinta mladioasa si mandra intre stele/ 

    Nu tainui secrete, ce par doar bagatele/ 

    Ma incearca cu o ispita si pune o intrebare / 

    Si voi raspunde tandru ca unui porumbel in zare/ 

    Nu vreau decat un sunet ale buzelor uimite/

    E inima sau suflet ce vrea sa te sarute/ 

    1. Sa ne bucuram de fiecare clipa !

      Peste 4 luni vom avea un nou presedinte, un nou prim ministru, un nou ministru al finantelor si un nou cod fiscal !

      Azi am aflat ca Ernst&Young traiesc si semneaza amandoi conform Mfid pe raportul auditorului de la OMV Petrom . 

      Noi, dar permutati circular, ma tem...

      Cind om avea si un nou guvernator, si un nou scriitor de bugete va fi venit sfirsitul Lumii... 

      Sa cautam un calificativ nou pentru distinsa, de preferinta neutru, cind o privesc, in calitate de heterosexual, asta imi sugereaza...

    Tot omu' are la curtea lui interneturi, feisbuce si alte bazaconii care il fac sa creada ca lumea "academica" este doar un catun mai mare.

    Asa ca sa discute domnisorica si cu ei, ca doar reprezinta "mediul rural", s-au elevat si sunt deschisi discutiilor pe proiect.  

    S-or fi saturat de omorat timpul cu hore pe net, de ce sa nu fie bantuiti de "mediile" astea?  

    Numai sa nu apara flacara violeta :)

    Probabil filmul preferat al doamnei ministru nu a fost si nu este bun ca exemplu si pentru inspiratia dansei.

    Doamna ministru este foarte saraca la 34 de ani . 

    O fi platit impozite in Romania ! 

    Sa speram ca ingerii nu dorm si dezbat "public" codul fiscal cu doamna ministru pe langa mediul academic iar noi muritorii cobaii acestui sistem injust al valorilor sa ne rugam ca va fi si ceva bun in noul cod fiscal care a de venit un fel de almanah anual cu cel putin o editie estivala. 

    Ce sa inteleaga din asta mediul de afaceri ? 

    Ce sa inteleaga din asta contribuabilul ? 

    Ce sa inteleaga din asta poporul ? 

    Sa mergem la film"“It’s a wonderful life”. 

    Bineinteles in guvern .

    1. Doamna o fi fost bogata dar a avut cheltuieli...

    Asa cum am mai zis Ioana devine pe zi ce trece tot mai buna, cu sau fara ajutorul lui Make si e evident ca nu poti sa n-o iubesti...

    1. curajos esti, tanar cu siguranta, intrebarea care se pune totusi, esti matale la fel de hotarat ca Victor Viorel sa te arati asa ca in scena din Casablanca si sa graiesti : Micuto! Uita-te in ochii mei! Poti sau nu poti ? That's the chestion!

      odata cu apusul talentului survine si compasiunea semenilor sau nesemenilor, impotriva vointei, dublata de rusinea pudica la vederea unui act de labita publica...ata ete...

      Hei tu! daca vrei sa te dai adevaratul trebuia sa te semnezi Vier Best; nu-i asa domnule Bestea? uite cum vrea sa te cloneze. 

      Ma simt ca Aladin: te-am chemat, ai venit, mi-ai aratat dispret, cum ti-am cerut.

      Voi avea o zi insorita, mi-ai reconfirmat talentul.

      Sakkita publica este rusine impudica. 

      cam isteric... medicamente ieftine?

    Imi este teama de furtuni, tornade si chiar uragane. Acesti tineri au semanat vant... Acelasi Vant care n-avea respect fata de nimeni, ca orice persoana de tip "penal". Dar tinerii isi intrec mentorii. Nu mai respecta nimic. Poate chiar jurnalistii si analistii media ar trebui sa se considere foarte jugniti de aceasta bascalie si tupeu afisat de catre responsabilii guvernului, in special de cei tineri. Dl.Ponta intrece orice imaginatie. Isi bate jos de institutia presidintiala permanent, afirmand ipocrit ca el va candida pentru a o obtine. Deasmenea, jigneste persoanele, jigneste institutiile, jigneste orice presupune respect. In plus, am mai observat ceva: a devenit abject, folosind religia si chiar expunandu-si pervers copii. Cum este posibil ca un om sa-si foloseasca copii in campania electorala? Cum este posibil ca un om serios sa aduca ca argumente de campanie electorala proprii copii si discutiile cu ei, mai ales ca sunt minori? Cum este posibil sa-si bata joc de o tanara absolventa de Harvard? Cum este posibil sa o idoctrineze in ideea lipsei de respect fata de propria meserie si fata de presa? Bunul simt atat de recunoscut romanilor in trecut unde a disparut? Este oare posibil sa permitem unor oameni sau papusi ale lor sa ne conduca destinele? Aduceti-va aminte cine sunt ei, urmasii d-lui Iliescu, acel "ce s-ar fi facut ei daca n-as fi fost eu...". In rest, d-le Make, atingi ca intotdeauna niste corzi sensibile si evidente. Dar am o rugaminte: sa nu cazi in capcana tupeului si lipsei de buna cuviinta. Fa orice pentru asta, scrie si apoi taie. Dar nu te opri din scris. Da-i bataie si nu ierta politrucii, ipocritii, prostii, needucatii, nu-i cultiva in afacerea lu' matale. In rest, bravos si la mai mare...

    1. Multumesc!

      Ma straduiesc. 

      De cind un copywriter a avut ideea sa lanseze sloganul politic "Romania bunului simt", stiu ca bunul simt care ne e caracteristic, a fost condamnat, in rind cu comunismul.

      Ne "occidentalizam", bunul simt devine tupeu. 

    ,,cat mi-e de bine

    de cand sunt cu tine  

    zilele mele parca is mai senine 

    cu o sarutare si o imbratzisare 

    aduci fericire in viatza mea  

    si soare....'' 

    Desigur, empatia reciproca intre contribuail si Ioana ar putea ,,imbraca'' forme diferite...fiecare cu imaginatia lui/ei.... 

    Declar deschisa sesiunea de ,,comunicari'' in si cu diverse medii.

    Interesant... Pai in aceasta logica a doamnei-nici-n-a-visat-sa-ajun ga-ministru ar trebui ca toaletele publice sa fie redenumite toalete academice... sau de afaceri. Iar alea unde intram vinerea, ati ghicit, toalete de vineri...

    Acum o intrebare: 

    De ce poarta d-na ministru fusta mini? 

    Alegeti raspunsul corect: 

    a) ca sa fie mini-stru 

    b) ca sa faca economie la buget 

    c) ca sa fie cea mai "buna" ministru de finante. Buna rau...

    Curat murdar, monser! 

    I-a numarat pana la urma domnisorica ministru usturoiul (usturoaiele?) lui Adrian Sarbu? Nu de alta dar s-ar putea plati pensiile pe vreo cativa ani din datoriile usturoiatului...

    1. Asta e ideea, Adrian Sirbu ii organizeaza conferintele Ioanei Petrescu, de unde ea sa deplinga batrinicele silite sa vinda usturoi, din cauza ca nu primesc pensii adecvate, din cauza ca nu sint bani la buget, din cauza ca sint unii care nu contribuie.

      Astfel, Adrian Sirbu, chiar daca nu-si plateste taxele, se dovedeste util si nici usturoi n-a mincat. 

      Stii ce-i zice nasul lui Adrian Sirbu, -Mircea Geoana -, Ioanei Petrescu, de se distreaza asa frumos impreuna?

      "Si cum, le-ai zis sa-si plateasca taxele?! Hi-hi, ho-ho!" 

      Eu credeam ca Geoana ii zice dsoarei Petrescu gluma aia a lui/lor cu "Nici noi nu mai stim cati suntem"... :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb