MINISTRUL GERMAN AL APĂRĂRII: "Rusia generează o ameninţare concretă şi imediată pentru securitatea Europei"

S.B.
Internaţional / 17 aprilie 2021

"Rusia generează o ameninţare concretă şi imediată pentru securitatea Europei"

Rusia generează o ameninţare ''concretă şi imediată'' pentru securitatea Europei, a atenţionat sâmbătă ministrul german al apărării, care a subliniat că Moscova se defineşte tot mai mult drept un ''contrapunct iliberal, antidemocratic faţă de Occident'', informează Agerpres.

''Armele şi conflictul Rusiei în mijlocul Europei au creat pericole reale'', a spus Annegret Kramp-Karrenbauer într-o conferinţă organizată de Fundaţia Konrad Adenauer.

Kramp-Karrenbauer s-a referit la desfăşurarea de trupe suplimentare ruse de-a lungul frontierei de est a Ucrainei, măsură care în opinia sa nu este menită să inspire încredere, ci, dimpotrivă, să provoace o reacţie. Ea a accentuat că Germania şi Ucraina ''nu vor cădea în capcana acestui joc al Rusiei''.

Potrivit ministrului german, Rusia se defineşte tot mai mult drept un ''contrapunct iliberal, antidemocratic faţă de Occident'', el dând ca exemple ''atacurile cibernetice, exporturile de arme, influenţa politică ascunsă sau deschisă, crimele, angajamentul militar direct şi indirect''.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Annegret Kramp-Karrenbauer si multi altii au dormit in bocanci din 2014 cand toata lumea stia raportul facut public pe marginea proiectului de buget intocmit de Academia Rusa de Economie Națională și Administrare Publică de pe lîngă Președintie (RANHiGS) și Institutul Gaidar, in care se spunea ca aproape un sfert din cheltuielile bugetare din 2017 vor fi secretizate.

    "cheltuielile pentru apărare, care sunt în creștere în 2015 cu 33%, reprezinta secret militar, la fel şi, in premiera, toate achiziții publice ale armatei. 

    Experții remarca faptul ca sub categoria cheltuieli secrete si Top Secret în bugetul anului 2015 sunt 21% din toate cheltulile bugetare – adica 4,2% din PIB." 

    "Creșterea semnificativă a cheltuielilor pentru apărare (33%, inclusiv coloana „Forțele Armate” – 29,3%) este asociată cu nevoia „cu orice preț” de realizare a programului de inarmare pentru perioada 2011-2020. " 

    "Se mai remarca ca, daca în 2006, articolele secrete reprezentau 11,8% din cheltuielile bugetare, în 2017 vorbim despre 24,6% din total."11:21 AM, 21 OCTOMBRIE 2014 • DE OLEG COJOCARU 

    .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb