MINISTRUL JUSTIŢIEI: "În mod cert, faptele de corupţie ne fură şi mie şi dumneavoastră ceva din buzunar"

Mina Irina
Anticorupţie / 12 august 2016

Raluca Prună

Raluca Prună

Actualizare 18:00 Ministrul Justiţiei: "Noua Strategie Anticorupţie prevede introducerea unui sistem care să descurajeze plagiatul"

Printre măsurile prevăzute de Noua Strategie Naţională Anticorupţie (SNA) 2016-2020 se află şi introducerea în Educaţie a unui sistem care să descurajeze plagiatul, a precizat astăzi ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

"Prin noua Strategie am adus o schimbare de paradigmă, punând accentul pe prevenţie şi pe responsabilitatea la nivel managerial. Reluăm ceea ce exista şi în strategia precedentă, dar credem noi că nu a fost pus în practică aşa cum se cuvine responsabilitatea la nivel managerial, în sensul că orice cauză care ajunge la ANI sau, mai rău, la DNA este în mod clar un eşec de management, pentru care cineva trebuie să răspundă. Prin noua Strategie, fiecare manager de instituţie publică trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru aplicarea unor politici şi standarde interne care să prevină faptele de corupţie în instituţia pe care o conduce", a declarat Raluca Prună în cadrul unei conferinţe la Palatul Victoria.

Ministrul Justiţiei a subliniat că SNA menţine atenţia asupra unor sectoare vulnerabile, cum sunt sistemul judiciar, Parlamentul, mediul de afaceri, însă adaugă şi noi domenii prioritare.

"Dacă vrem o România educată, o Românie sănătoasă, este absolut necesar ca şi în Sănătate şi Educaţie să facem ceva. Strategia propune măsuri concrete. În Educaţie am propus adoptarea la nivel naţional a unui cadru transparent bazat pe criterii de performanţă, pentru asigurarea integrităţii concursurilor, de exemplu de inspectori şcolari generali, introducerea unui sistem care să descurajeze plagiatul, iar în sectorul Sănătăţii am reţinut în strategie ca fiind importantă înfiinţarea în cadrul Ministerului Sănătăţii a unui mecanism care să prioritizeze alocările bugetare şi evaluarea deciziilor în cadrul Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate", a mai spus Raluca Prună.

(G.F.)

--------

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că lupta împotriva corupţiei nu este o responsabilitate a statului, ci a fiecăruia dintre cetăţenii României, atrăgând atenţia că astfel de fapte "fură" de la fiecare "ceva din buzunar", potrivit unor surse din presă.

"Lupta împotriva corupţiei nu este o responsabilitate a statului, ci a fiecăruia dintre noi, pentru că viaţa ne este afectată în mod direct. Faptele de corupţie nu sunt numai infracţiuni şi atât. (...) Foarte multe fapte de corupţie rămân nepedepsite, însă în mod cert faptele de corupţie ne fură şi mie şi dumneavoastră ceva din buzunar", a afirmat Prună.

Ea a spus că adoptarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2016 - 2020 este unul dintre obiectivele asumate de actualul Executiv şi că speră ca la sfârşitul a patru ani de implementare România să aibă rezultate concrete şi măsurabile, conform aceloraşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb