MINISTRUL MEDIULUI:  "Nu cred că este corect să primim sfaturi de la state din UE care şi-au exterminat populaţia de urs"

F.D.
Politică / 21 iulie 2022

"Nu cred că este corect să primim sfaturi de la state din UE care şi-au exterminat populaţia de urs"

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, astăzi, după o dezbatere la care a participat la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că în majoritatea domeniilor legate de protecţia mediului este nevoie de o acţiune comună a statelor europene, dar sunt domenii unde nu putem accepta sfaturi, referindu-se la problematica urşilor, relatează Agerpres.

"Am vorbit astăzi despre suveranitate şi protecţia mediului, în ce măsură putem fi suverani sau putem lua decizii ca un stat independent în domeniul protecţiei mediului. Cred, sincer, că în majoritatea domeniilor legate de protecţia mediului nu există suveranitate. În majoritatea domeniilor este nevoie de acţiune comună, în majoritatea domeniilor suntem dependenţi unii de ceilalţi, indiferent dacă vorbim de emisiile de carbon, vorbim de poluarea aerului, poluarea apelor, folosirea resursei de apă. Toate aceste elemente sunt interconectate nu doar la nivel de state vecine sau continente, ci pe plan global. De aceea majoritatea deciziilor care se iau la nivel european trebuie implementate în toate statele membre. În acelaşi timp însă, sunt câteva domenii unde nu putem accepta sfaturi de la cei care în istorie şi-au demonstrat incapabilitatea de a gestiona câte o problemă. Şi am amintit aici problema populaţiei de urs. Nu cred că este corect să primim sfaturi de la state din Uniunea Europeană care şi-au exterminat populaţia de urs acum o sută de ani şi care impun reguli noi acelor state membre care au demonstrat, istoric, că au gestionat exemplar această resursă inestimabilă şi extrem de valoroasă", a declarat Tanczos Barna.

El a adăugat că, în istoria recentă, România a demonstrat "inclusiv prin vânătoare" că poate gestiona raţional populaţia de urs, în aşa fel încât să nu fie pusă în pericol viaţa umană, să nu genereze pagube exagerate, dar să aibă, în acelaşi timp, cea mai valoroasă populaţie de urs sau de lup, atât din punct de vedere genetic, cât şi ca număr de exemplare.

Tanczos Barna a participat la Băile Tuşnad la o dezbatere cu tema "Două decenii de criză - suveranitate şi spaţiu de manevră economică în noul context mondial".

La discuţie a participat şi ministrul Agriculturii din Ungaria, Nagy Istvan, care a vorbit de criza alimentară care se prefigurează şi a criticat politica dusă de Bruxelles, "care este bună pe timp de pace, dar nu pe timp de război", pledând pentru ca fiecare ţară să aibă propria politică agrară.

În cursul zilei de vineri, la Băile Tuşnad se va afla şi vicepremierul României, Kelemen Hunor, care va participa, în cadrul Universităţii "Tusvanyos", la o dezbatere cu tema "Perspectivele Uniunii Europene", printre invitaţi numărându-se şi ministrul Justiţiei din Ungaria, Varga Judit.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. bravo, are perfecta dreptate

    1. Oare cum de Romania nu si-a exterminat populatia de urs acum 100 de ani? Nu a avut timp, abia se infiintase.

      Ursii au distrus drumetiile de pe traseele montane din tara noastra si in curand ne vor bate la usi ca sa le dam ceva de mancare.

      Acum sunt prea multi si in continua expansiune.

      Numarul lor trebuie tinut sub control, la un nivel responsabil, pentru ca altfel ne vom chinui toti, noi cu ei si ei cu noi. 

      La usile de la casutele si vilutele facute langa barlogul usilor? Ursul e un oportunist dar oamenii nu sunt cu mult diferiti.

    Din probabil 7000 de urși aș menține maxim 1000-2000 atât cât sunt necesari pentru echilibrul ecologic! Altfel ursul e un animal periculos și în primul rând teribil de stresant! Cu el nu ești niciodată în siguranță, în casă, în copaci,în apă. Recoltele sunt în pericol,livezile de pomi la fel iar animalele avutia oamenilor de la munte sunt decimate! Crești oi ,porci vaci pui suflet, îți faci un plan financiar totul se duce de râpă, îți ei lumea în cap și pleci! Cu regret păstrați doar puțini urși și repede!

    1. Unii ca tine sunt aia de comanda la munte laba de urs sau salam din carne de urs. Nu iti mai place puiul, te ineaca. Nu’s ce sa zic daca esti limitat sau asa te-ai nascut tu, mai slabut la creieras.

      Mă crezi sau nu dar în viața mea n-am mâncat carne de vânat! Sunt un om simplu și apreciez carnea de oaie că e naturală, fără chimicale!

      Totuși nu ti-ai pus întrebarea de ce occidentalii si-au exterminat toți urșii? Evident eu vreau urși în România dar nu 7000 ,adică urși gunoieri, urși care nu mai seamănă a urși! Pricepi? 

      nu cred ca cel de la 2 are bani sa comande laba de urs, cei ca el nu prea au bani

      dar poate comnda o laba de ........curca

      Omul este responsabil si intreg la minte, spre deosebire de labarii carora le este gandul numai la laba ... de urs.

      Esti mai limitat si mai slabut la creieras decat laba ursului din padure. 

      Incearca mini 16000 de urși.... Te vei apropia de realitate.

    Cei de la 2.1,2.3,2.4 aveți ceva cu substantivul laba : de urs,de curcan ,de...manuta!?

    Dacă vă plac atât de mult urșii de ce nu scrieți o carte " Urșii si civilizația astfaltului : contribuția lor la sănătatea panselutelor"! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5640
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2853
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9164
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8405

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb