MINISTRUL MUNCII: "Anul viitor pensiile vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei"

J.P.
Miscellanea / 5 iunie 2021

"Anul viitor pensiile vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei"

Pensiile vor creşte, în 2022, cel puţin cu rata inflaţiei, a declarat, sâmbătă, în timpul unei vizite efectuate la Botoşani, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, conform Agerpres.

Ea a precizat că anul viitor va fi aplicabilă actuala legislaţie în materie de pensii, urmând ca până la sfârşitul lui 2022 să fie adoptată o nouă lege a pensiilor.

"Legislaţia pe care o avem în momentul de faţă ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut şi în condiţiile în care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislaţie în materie de pensii şi cel mai probabil vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei", a afirmat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a vorbit şi de presiunea "în creştere" pe sistemul de pensii şi de inechităţile "crunte" din sistem.

"Avem nevoie de reformă în materie de pensii. Gândiţi-vă că acum avem un deficit la bugetul de asigurări sociale de 16 miliarde. Până în anul 2030 vor ieşi în plus, faţă de cât ies în mod normal, la pensie aproximativ 1,8 milioane de pensionari, ca urmare a boom-ului de natalitate din perioada 1966 - 1969. Ca atare, presiunea pe sistemul de pensii este în creştere. Mai mult decât atât, întregul sistem este grevat de inechităţi crunte. Raportul între cea mai mică pensie şi cea mai mare este de 1 la 100. Există mii de pensionari care câştigă în instanţă împotriva statului român şi atunci avem obligaţia să creştem contributivitatea la sistemul de pensii aducând în calcul pensiilor cât mai multor oameni toţi indicatorii de contributivitate, să reducem inechităţile, să facem sustenabil şi predictibil acest sistem, nu la bunul plac al decidenţilor politici care, de obicei în ajun de campanii, mai majorează pensiile, şi în acelaşi timp să digitalizăm toate dosarele de pensii", a adăugat Raluca Turcan.

În ceea ce priveşte alocaţiile, a precizat ministrul Muncii, există un calendar asumat de majorare a lor. "De altfel, vă amintiţi că la începutul anului am fost printre primii care au anunţat că acest calendar se respectă şi am majorat alocaţiile de la 1 ianuarie", a spus Turcan.

Ministrul Muncii a participat, sâmbătă, la inaugurarea unui centru de zi pentru persoanele vârstnice şi a unei unităţi de îngrijire la domiciliu în oraşul Ştefăneşti din judeţul Botoşani.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. D-nă sunteți și mincinoasă sau uitați că promiteati acum peste 6 luni că totul va dura 1 an,deci eventual început 2022 nu sfârșit 2022 ! Cine nu dă legea în primele 2 luni de guvernare n-o mai dă niciodată!

    Cred că nu corespunde funcției! 

    Pana nu veti taia pensiile nesimtite care nu se bazeaza pe contributivitate, nu veti avea credibilitate si nici voturi la urmatoarele alegeri. Si nu numai asta, de ce unii se ot pensiona la 45 ani, varsta de pensionare trebuie sa fie aceiasi pentru toata lumea daca vorbim de echitate. u mai spun de profesori care lucreaza 18 ore pe saptamana si au vacanta luni de zile si au super salarii, ca si cum ar lucra 8 ore/zi. Nu mai spun ca in pandemie nu au lucrat si nici nu au fost in somaj tehnic ca altii, etc, etc. Pana nu rezolvati macar aceste inechitati, credibilitate zero, voturi zero. Sunteti la fel ca PSD.

    1. Apropo de contributivitate ,pana in anul2002cei ce depaseau 3 puncte nu mai plateau peste cele 3puncte,din 2002 pana in2010cei ce depaseau 5puncte numai plateau peste cele5 puncte contributivitate Asa erau legile!?Cum de unii care se pensioneaza acum au peste 8puncte la pensie ?Nuse face media diferitelor perioade?!Sau pentru cei ce castigau mult peste noi care ne plateam la maxim contributivitatea , legile vechi s-au sters in favoarea lor E tot un fel de PENSIE SPECIALA .Propun ca sistemul de pensii actual sa se divida in Sistem contributiv NORMAL ,incarcat cu contributile celor din sistemul normal si un Sistem de pensii PREMIUM ,pentru cei cu PENSII SPECIALE incarcat deSTAT (PROBABIL)Marirea pensilor sa se din faca din sistemul respectiv A le impreuna mi separe o ticalosie.?!

      "COCOANA"respecta legea :Se majoreaza pensia cu rata inflatiei +1/2cresterea salariului mediu.Stiu ca voi HOLERA GALBENA(PNL) nu respectati nici-o lege in tara asta Va doresc sa va ia dracul, sa scapam de voi!!!

      Prevederile legale referitoare la indexarea cu rata inflatiei pe anul 2021 a pensiilor nu a fost respectata. Ore de ce sa o credem ca in anul 2022 o va respecta? Stie ceva despre alegeri anticipate si noi nu stim? Numai in campania electorale se mai respecta din cand in cand legile din acest domeniu si chiar peste aceste prevederi.

    Plafonati pensiile speciale. Sunt un furt de la generațiile actuale și viitoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb