Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, convorbiri cu membri ai Senatului american

A.B.
Miscellanea / 9 octombrie 2020

Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, convorbiri cu membri ai Senatului american

Ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel Ciucă a avut convorbiri cu membri ai Senatului SUA, respectiv cu senatorul democrat Jack Reed, co-preşedinte al Comisiei pentru forţe armate, şi cu senatorul republican Ron Johnson, preşedintele Comisiei pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale şi co-preşedinte al Subcomitetului pentru Europa şi cooperare regională în domeniul securităţii, conform News.ro.

"În contextul vizitei oficiale efectuate la Washington, ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel Ciucă a avut convorbiri cu membri ai Senatului SUA, respectiv cu senatorul democrat Jack Reed, co-preşedinte al Comisiei pentru forţe armate, şi cu senatorul republican Ron Johnson, preşedintele Comisiei pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale şi co-preşedinte al Subcomitetului pentru Europa şi cooperare regională în domeniul securităţii. La convorbiri au participat ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, şi secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare şi Relaţii Internaţionale, Simona Cojocaru", anunţă MApN.

În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte referitoare la situaţia de securitate în zona Mării Negre, ţinând cont de recentele evoluţii din regiune, la angajamentul României în calitate de partener strategic şi aliat de încredere al SUA, precum şi la etapele viitoare ale cooperării bilaterale în domeniul securităţii şi apărării. În context, a fost apreciată Foaia de parcurs dedicată cooperării la nivelul apărării, pentru perioada 2020-2030, semnată de ministrul român cu omologul american.

Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă şi senatorul Jack Reed au susţinut importanţa prezenţei SUA în România pentru descurajarea ameninţărilor regionale. În context, a fost adresată invitaţia de a vizita România în cursul anului viitor, invitaţie acceptată de oficialul american, ceea ce subliniază interesul continuării şi aprofundării dialogului pe teme relevante pentru cei doi aliaţi atât la Washington, cât şi la Bucureşti.

Interesul pentru securitatea Mării Negre, precum şi pentru continuarea cooperării excelente dintre cele două ţări în plan aliat şi la nivel bilateral a fost reliefat şi de senatorul Ron Johnson. Acesta a reiterat ataşamentul său faţă de România şi aliaţii de pe flancul estic al NATO, subliniind interesul de a vizita din nou ţara noastră. Ministrul Ciucă a adresat mulţumiri senatorului Johnson pentru introducerea în Senatul SUA a unei rezoluţii de marcare a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Statele Unite şi a exprimat interesul pentru conturarea unei Strategii SUA pentru Marea Neagră.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Imediat dupa alegeri a avut loc o sedinta CSAT in regim de urgenta pe 6 octombrie, apoi mai marii patriei s-au dus imediat cu lista de cumparaturi la americani. Se vede ca inzestrarea militara e mai importanta decat situatia economica dezastruoasa din Romania si ca nu salariile si pensiile ne baga in faliment ci rachetele Patriot.

    Probabil, in functie de rezultatul discutiilor de la Washington, va iesi si ratingul de tara mai alb sau mai colorat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb