Ministrul Rovana Plumb s-a întâlnit cu vicepreşedintele Comisiei Europene

A.C.
Internaţional / 30 martie 2017

Rovana Plumb

Rovana Plumb

În cadrul vizitei de lucru efectuată la Bruxelles, doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a avut o întâlnire cu domnul Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene, responsabil cu Ocuparea Forţei de Muncă, Creştere Economică, Investiţii şi Competitivitate, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

Cei doi oficiali au discutat, printre altele, despre creşterea vizibilităţii Fondului European de Investiţii Strategice (EFSI) în România, îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru sectorul IMM-urilor şi despre utilizarea combinată a granturilor şi a finanţării din EFSI.

Doamna Plumb a arătat că finanţarea IMM-urilor din EFSI este o prioritate pentru România, în sectoare cheie precum agricultura, cel forestier sau turismul.

Referitor la politica de coeziune, ministrul român a arătat că ţara noastră doreşte o politică ambiţioasă post-2020, cu un buget pe măsură.

Vicepreşedintele Katainen a subliniat, la rândul său, importanţa continuării politicii de coeziune, EFSI şi fondurile ESI fiind complementare. A adăugat că, pentru România, îmbunătăţirea capacităţii administrative şi sustenabilitatea proiectelor de importanţă strategică naţională ar trebui să reprezinte o prioritate, potrivit sursei citate.

La Bruxelles, în programul ministrului delegat pentru Fonduri Europene a fost prevăzută o întâlnire şi cu doamna Elzbieta Bieñkowska, comisar european pentru Piaţa Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri. Doamna Plumb a transmis, în cadrul întrevederii, angajamentul ferm al Guvernului României în ceea ce priveşte implementarea măsurilor necesare pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene, inclusiv cele legate de implementarea strategiei naţionale în domeniul achiziţiilor publice, agreată cu Comisia Europeană.

Comisarul Bieñkowska a apreciat calitatea strategiei naţionale pe achiziţii publice pentru România şi a arătat că absorbţia şi buna utilizare a fondurilor ridică provocări majore legate de îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante pe achiziţii publice.

Potrivit comunicatului, dialogul între Comisie şi autorităţile române va continua pentru asigurarea de progrese semnificative până la autoevaluarea prevăzută pentru luna iunie 2017.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb