MINISTRUL SĂNĂTĂŢII: "Am vrut sa închid Spitalul de Arşi, dar nu se poate"

G.F.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 14 iulie 2016

"Am vrut sa închid Spitalul de Arşi, dar nu se poate"

Actualizare 21:44 Ministrul Sănătăţii: "Sper că medicul care a filmat rana cu larve a încercat să ajute pacientul"

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat în această seară, la Digi24, că problemele de la Spitalul de Arsuri din Bucureşti sunt legate de management şi de bun simţ.

"Poţi să pui o plasă de ţânţari la geam chiar şi în pauza de masă", a spus ministrul.

În ceea ce priveşte înregistrarea făcută publică de un medic cu referire la un pacient cu larve în rană, Vlad Voiculescu a afirmat: "Sper că după ce a lăsat camera din mână a încercat să ajute pacientul".

"Declaraţia medicului Stănculea este irelevantă (privind cauza decesului, n.r.). Omul a murit, modul în care au apărut larvele asta e în neregulă. Este o chestiune care ţine de management, managerul trebuie să fie un bun gospodar, să nu aibă titluri, nu trebuie să aibă titluri, oricine ar fi medic, în orice spital, dacă condiţiile nu sunt în măsură să servească pacientul înseamnă că avem nevoie de un alt manager. Acolo e o greşeală de management, nu se poate vorbi de o problemă de finanţare, e chestiune de management. E poate mai mult, o problemă de bun simţ. Să pui o plasă la geam o poţi face în pauza de masă.

Lecţia Colectiv este complet ratată. Am fost în prima noapte după ce au ajuns acolo victimele de la Valea Cascadelor şi am constatat lucruri pe care e greu să le şi enumeri, de la lipsa botoşeilor, a oricărui material de protecţie, la modul în care se face curăţenie, cum funcţionează uşile, la modul cum funcţionează personalul noaptea. Am vorbit atunci cu medicul Stănculea, iar discuţia nu a fost una care să îmi dea speranţe că ceva se va schimba.

Cred că e o mare greşeală să învinovăţim întreg corpul medical, dacă e ceva de învinovăţit e managerul care deja şi-a dat demisia.

Feedback-ul pe care l-am primiti de la pacienţi din Colectiv e că au primit un tratament bun, multe dintre victime mi-au relatat despre spitalul de arşi şi devotamentul medicilor de acolo.

Legat de medicul care a livrat imaginile cu rana invadată de larve... sper că după ce a lăsat din mână camera a încercat să ajute pacientul", a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit Digi24.ro.

(S.A.)

-----------

Actualizare 19:40 Ministerul Sănătăţii a suspendat activitatea secţiei "Terapie Intensivă" de la Spitalul de Arşi

Inspecţia Sanitară din Ministerul Sănătăţii a decis suspendarea activităţii secţiei de Terapie Intensivă (ATI) la Spitalul de Arşi după controlul de astăzi, transmite Digi 24.

În acest moment sunt doi pacienţi pe secţia ATI. După transferarea acestora, activitatea secţiei se suspendă până la remedierea deficienţelor. În prezent, spitalul nu poate primi noi cazuri care ar necesita activitatea secţiei ATI.

(G.F.)

--------

Actualizare 16:05 Avocatul Poporului efectuează o anchetă cu privire la situaţia de la Spitalul de Arşi

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la situaţia de la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde o pacientă a decedat la scurt timp după ce a fost supusă unei transfuzii greşite, iar un bolnav a fost fotografiat având o rană invadată de viermi.

"Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii", a precizat instituţia Avocatului Poporului, prin intermediul unui comunicat de presă.

(G.F.)

-------

Actualizare 15:55 PMP: "Conducerea Spitalului de Arşi trebuie să demisioneze de urgenţă!"

Partidul Mişcarea Populară (PMP) solicită demisia de urgenţă sau demiterea, de către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a managerului Spitalului de Arşi din Capitală şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă a acestei unităţii medicale, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

"Cazul bărbatului cu larve pe rănile deschise este picătura care ar trebui să umple paharul neregulilor de la Spitalul de Arşi din Capitală. În aceeaşi unitate, în urmă cu câteva zile, o femeie a decedat după ce i s-a făcut o transfuzie cu sânge dintr-o altă grupă decât cea de care avea nevoie. Tot aici au murit cu zile tineri răniţi în urma tragediei de la clubul Colectiv, răpuşi nu de arsurile suferite, ci de infecţiile nosocomiale. Să nu uităm nici de scandalul dezinfectanţilor diluaţi şi până la de 10 ori, rezultat al corupţiei din sistemul de achiziţii.

Toate aceastea sunt motive pentru care conducerea Spitalului de Arşi trebuie să plece urgent din funcţii, iar în locul acestor persoane trebuie aduşi profesionişti capabili să managerieze aşa cum trebuie o unitate medicală de acest rang.

PMP apreciază sinceritatea Ministrului Sănătăţii, care recunoaşte că sistemul nostru sanitar nu este capabil să îngrijească mai mult de 5 arşi şi că în eventualitatea unei tragedii de tipul celei de la Colectiv ar trebui trimişi în străinătate", se arată în comunicatul partidului.

(S.A.)

-----------

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu a precizat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a luat în considerare închiderea Spitalului de Arşi, dar a ajuns la concluzia că nu se poate face acest lucru, pentru că sunt pacienţi care nu pot fi trataţi în altă parte.

"Este o măsură pe care am luat-o în considerare de mai multe ori, de trei ori, pe care am discutat-o îndelung ultima dată săptămâna trecută. Săptămâna trecută am avut la minister o întâlnire cu managerii spitalelor care pot prelua pacienţi cu arsuri grave, dar concluzia la care am ajuns este că nu putem închide întreg spitalul. Ceea ce am făcut este să suspendăm activitatea Unităţii de Transfuzii, ceea ce înseamnă că pacienţi cu arsuri grave au fost redirecţionaţ", a precizat ministrul Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, relocarea Spitalului de Arşi se află în fruntea listei sale de priorităţi, alte măsuri intermediare referindu-se la inspecţii, controale, amenzi şi ajutorarea spitalului cu orice fel de investiţie este nevoie.

"Situaţia în care suntem acum este rezultatul lipsei de viziune, al lipsei de acţiune asupra acestui spital. Practic, nimeni nu a făcut nimic semnificativ pentru acest spital. Putem să vorbim despre profesionalizarea managementului, putem să vorbim despre ajutor punctual, pe care cu siguranţă îl vom oferim şi îl oferim deja. Există o problemă de management, există o problemă de infrastructură care nu poate fi neglijată", a mai spus Vlad Voiculescu.

În privinţa cazului morţii suspecte a pacientului cu rana invadată de viermi, ale cărui imagini au fost difuzate de GSP, ministrul Sănătăţii a subliniat că vinovaţii vor răspunde şi a precizat că nu poate fi învinovăţit întregul personal medical.

"Cu siguranţă, vinovaţii vor răspunde. Poliţia Capitalei este acolo deja. Nu putem învinovăţi întregul personal medical. Este singurul spital unde avem personal specializat pentru marii arşi, singurul spital din Bucureşti unde avem mai mulţi medici care pot trata marii arşi, nu pot fi învinovăţiţi în masă. Revin la infrastructură: atât timp cât nu ai o instalaţie de climatizare, cât managementul nu a făcut nicio cerere către Ministerul Sănătăţii pentru ajutor financiar în acest sens, atât timp cât ai ochiuri de geam fără plasă şi ai muşte, ai o problemă majoră", a mai susţinut ministrul.

Întrebat dacă are loc o explozie undeva în ţară şi sunt mai mulţi arşi, unde pot fi duşi, ministrul a răspuns: "În străinătate. Nu avem capacitatea, dacă acum vin cinci pacienţi în plus, avem o problemă gravă ca ţară, iar această situaţie este inacceptabilă".

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis astăzi un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul unui pacient decedat la Spitalul Clinic de Arsuri din Capitală la două zile după ce a fost filmat de un medic cu o rană invadată de viermi, imagini difuzate de GSP.

La acelaşi spital, în ultimele zile a mai avut loc un deces din cauza administrării de transfuzii cu grupa greşită de sânge unei paciente de 79 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb