Ministrul Sănătăţii nu exclude carantinarea Capitalei, dacă rata de incidenţă trece de 6 la mie

S.B.
Miscellanea / 21 martie 2021

Ministrul Sănătăţii nu exclude carantinarea Capitalei, dacă rata de incidenţă trece de 6 la mie

Vlad Voiculescu a precizat că nu exclude măsura carantinei în Bucureşti, în cazul în care rata de infectare depăşeşte 6 la mia de locuitori. Ministrul Sănătăţii a adăugat că trebuie revizuite criteriile pentru declararea carantinei, informează news.ro.

"Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată încă o dată. (...) Aşteptarea mea este ca incidenţa să treacă de 6 la mie în Bucureşti. Nu am niciun motiv să cred că lucrurile s-au schimbat fundamental în ultimele 24 de ore", a afirmat Voiculescu, întrebat despre posibila carantinare a Capitalei dacă incidenţa trece de 6 la mie.

El a adăugat că vor fi revizuite toate criteriile pentru impunerea carantinei şi a precizat că este foarte probabil ca una dintre măsuri să fie ieşirea din casă cu declaraţie.

"Aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit, aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti. Închiderea centrelor comerciale, iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi", a mai explicat Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că este mic numărul testelor pentru depistarea coronavirului.

"Cred că trebuie să spunem foarte clar, da, se fac prea puţine teste. Nu trebuie să ne facem iluzii, testele ne arată o imagine din trecut. Testarea ne arată mai degrabă unde am fost mai degrabă acum o săptămână, acum două săptămâni. Testele se fac mai degrabă de nevoie decât de voie, dar ce este foarte important este cifra aceea a persoanelor în secţiile de terapie intensivă", a completat el.

Voiculescu a mai spus că o întâlnire va avea loc la sediul Ministerului Sănătăţii cu reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate public, DSU şi INSP.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat că, în cazul în care Bucureştiul ajunge la o rată a infectărilor de 6 la mia de locuitori, atunci nu vor mai putea fi făcute cursuri, potrivit ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, fiind posibil să fie luată măsura carantinării zonale, atât în Capitală cât şi în localităţile limitrofe aflate deja în carantină, astfel încât "circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţia, în special în mijloacele de transport în comun, în pieţe, mall-uri. Evident că deplasarea va trebui făcută în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe propria răspundere".

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit duminică şi a decis, ca începând de luni ora 00.00, să fie prelungite restricţiile în Bucureşti pentru o perioadă de 14 zile, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Este cea mai buna solutie pentru oprirea pandemiei. Vezi Timisioara (dupa carantina stau mai rau si au crescut cazurile). Carantina are rost daca este facuta ca in China: oamenii sudati in case 3 luni. Scapam de covid. Altfel este inutil. Ne carantinam in casa ca sa ne inghesium la ore fixe toti in magazine sa se distribuie uniform virusul. Se inghid magazinele (ex: Mega Image) la 9 seara cand erau inainte de pandemie non-stop fara sa se realizeze ca un program 24 h reduce aglomerarea. Sunt oameni care vor sa faca piata noaptea la 3 cand magazinul este liber. de ce sa nu o faca? Pe langa masurile restrictive tampe ..problema principala sunt oamenii. Sunt multi fanatici vaccin care sunt convinsi ca vaccinul ne imunizeaza si gata nu mai poarta masca. Oamenii nu au inteles nici pana acum ca vacciunurile nu ne imunizeaza (asa cum sunt vacciunurile copilariei) ci doar ofera un nivel de anticorpi astfel incat sa devenim infectati purtatori slab asimptomatici. Parcurile in weekend sunt pline de personaje fara masca. Chiar azi vedeam o familie moderna, tineri, bine imbracati, probabil din mediul privat care mergeau aroganti si cu rictus superior fara masca prin parc. Masca nu are niciun efect, nu ne protejeaza de virus dar are si ea un minim efect. Macar ofera o incarcatura virala mai redusa. Cat timp oamenii nu respecta propriile reguli de protectie nu are cum sa dispara virusul. Am colegi care au fost infectati si nu au inteles nimic. Poarta masti sososite de plastic care nu acopera nimic. Se duc la sala domnule ca vor sa fie tonifiati sa respire gafaielile covidate a 40 de persoane...nu ai cu cine ba. Tara asta nu are niciun viitor si e in natura umna sa fim batuti in cap. Sa ne bage Vladut in carantina ca abia asteapta. Nu ii inteleg satisfactia asta a lui. Iluzia puterii?!

    1. trebuie inteles

      de la plandemie s-a constipat si vanturile i s-au suit la cap! 

    1755 sambata

    Solutia este inchiderea mallurilor si sanctionarea petrecaretilor. Nu carantina. 

    nici noi excludem ca se va impiedica pe scara si va cobora mai repede decat a planificat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb