MINORITARII FOSTULUI COMCEREAL CONSTANŢA, OBLIGAŢI SĂ SE RETRAGĂ LA 9,11 LEI/ACŢIUNE Preţul la "Ameropa Grains", stabilit pe baza evaluării veniturilor pe cinci ani

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 februarie 2012

Preţul la "Ameropa Grains", stabilit pe baza evaluării veniturilor pe cinci ani

Preţul de 9,11 lei/acţiune pe care acţionarii minoritari ai "Ameropa Grains" (simbol CCRL, fostul "Comcereal" Constanţa) îl vor primi de la majoritarul "Ameropa Holding" să se retragă din societate a fost stabilit în urma unui raport făcut de evaluatorul independent "Preciss Consulting", potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Firma a folosit trei metode de evaluare: abordarea pe bază de venit (cu o previziune pe cinci ani, 2011-2015), valoarea rezultată fiind 9,11 lei/acţiune, abordarea pe bază de active - valoarea rezultată fiind de 9,12 lei/acţiune, şi abordarea pe bază de comparaţie (metoda comparaţiei cu multiplicatori de valoare luând în calcul şase societăţi similare cu emitentul) - valoarea rezultată fiind cuprinsă în intervalul 2,9 lei/acţiune - 10,25 lei/acţiune.

"Evaluatorul consideră că abordarea pe bază de venit exprimă cel mai bine valoarea de piaţă a societăţii având în vedere scopul raportului, prin urmare propune ca preţul care urmează a fi plătit acţionarilor să fie de 9,11 lei/acţiune", se arată în raportul citat.

"Ameropa Holding" a ajuns să deţină 96,57% din titlurile CCRL, în urma unei oferte publice de cumpărare desfăşurate în luna octombrie, la preţul de 5,5 lei/acţiune, cu 60% peste cotaţia titlurilor de pe piaţa Rasdaq, şi a cerut, ulterior, retragerea obligatorie a acţionarilor şi delistarea companiei.

După oferta din octombrie, acţionarul majoritar a mai achiziţionat acţiuni la bursă, ajungând la o deţinere de 97,613%.

Pentru întregul pachet care mai este în posesia minoritarilor, "Ameropa Holding" ar urma să plătească 2,8 milioane lei.

Ameropa Grains a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 218 milioane lei (52 milioane euro), în creştere cu 59% faţă de 2009, şi un profit net de 7,8 milioane lei (1,8 milioane euro), faţă de pierderi de 7,3 milioane lei în 2009.

Traderul elveţian a semnat, la finele lunii noiembrie, cu investitorii turci care controlează combinatul chimic Azomureş (AZO), o înţelegere pentru cumpărarea producătorului de îngrăşăminte chimice din Târgu Mureş. "Ameropa Holding" aşteaptă în prezent aprobările din partea autorităţilor române pentru a putea oficializa achiziţia.

Potrivit legii pieţei de capital, acţionarul care ajunge la peste 95% din capitalul unei societăţi are dreptul să solicite retragerea celorlalţi acţionari, la un preţ echitabil, dacă a desfăşurat în prealabil o ofertă publică de cumpărare adresată tuturor acţionarilor şi pentru toate deţinerile acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb