Minus 10 milioane de euro pentru Europolis, în România

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 august 2010

Valoarea portofoliului din România al fondului austriac de investiţii Europolis a scăzut cu zece milioane de euro (3,5%) în primele şase luni, până la 267,8 milioane de euro, în condiţiile în care pe parcursul anului trecut proprietăţile de pe piaţa locală s-au devalorizat cu 23 milioane euro (8%), anunţă Mediafax.

Toate proprietăţile deţinute de Europolis în România, cu excepţia clădirii de birouri Europe House din Bucureşti, au înregistrat o scădere a valorii de piaţă în primul semestru, având în vedere dificultăţile de pe piaţa imobiliară locală, mai ales pe segmentul spaţiilor logistice, reiese din raportul financiar al companiei.

Astfel, primele două etape ale parcului logistic Europolis Park Bucharest, cumpărat de la Cefin au pierdut cel mai mult din valoare în primele şase luni, respectiv 10,3 milioane de euro (7%), până la 122,4 milioane de euro. Aceste active erau evaluate la sfârşitul anului trecut la 132 milioane de euro.

Şi cea mai nouă achiziţie a Europolis în România, imobilele de birouri River Place din cadrul proiectului Sema Parc din Bucureşti, preluate în 2009, a fost atinsă de criza financiară, valoarea acesteia fiind stabilită la 98,9 milioane de euro, faţă de 101,3 milioane de euro la sfârşitul lui 2009.

Doar imobilul Europe House din centrul Capitalei a fost evaluat în creştere, cu 1,139 milioane de euro, până la 46,4 milioane de euro, după ce anul trecut a pierdut aproape 10% din valoare.

Investitorul austriac mai are în dezvoltare în Bucureşti două imobile de birouri, precum şi alte etape dintr-un proiect logistic, în stadiul actual acestea fiind evaluate la 42,7 milioane de euro.

Europolis deţine 45 de proprietăţi şi proiecte în Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Croaţia, Rusia şi Ucraina, cu o valoare de piaţă de peste 1,5 miliarde de euro.

"Climatul economic din principalele pieţe ale Europolis, Polonia şi Cehia, s-a îmbunătăţit. Cu toate acestea, pieţele imobiliare nu sunt încă însănătoşite, iar situaţia rămâne nesigură mai ales în România şi Ungaria, unde previziunile arată o creştere a PIB, aproape de zero. În aceste condiţii ne aşteptăm la o revenire a pieţelor din Polonia şi Cehia până la sfârşitul anului 2010. În România şi Ungaria revenirea va avea loc de la mijlocul anului 2011 (...) măsurile de austeritate anunţate de România urmând să aibă un efect negativ adiţional asupra creşterii economice din acest an", se arată în raportul companiei.

Europolis a raportat în primele şase luni venituri din chirii de 46,1 milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de perioada similară din 2009.

Fostă divizie de investiţii a băncii austriece Volksbank, Europolis a fost preluată în luna iunie, pentru 272 milioane de euro, de grupul CA Immobilien Anlagen, al doilea mare dezvoltator imobiliar din Austria, prezent şi în România cu investiţii în spaţii de birouri şi de retail.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb