Minuta şedinţei Fed indică, drept probabilă, reducerea dobânzii în septembrie

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 august

Sursa: facebook / Board of Governors of the Federal Reserve System

Sursa: facebook / Board of Governors of the Federal Reserve System

English Version

Rata dobânzii-cheie este situată, în prezent, în intervalul 5,25%-5,5%, cel mai ridicat nivel din ultimii 23 de ani

O tăiere a dobânzii în Statele Unite în septembrie este tot mai probabilă, după cum reiese din minuta ultimei şedinţe de politică monetară a oficialilor Rezervei Federale din iulie, scrie CNBC.

"Marea majoritate" a participanţilor de la întâlnirea din 30-31 iulie "a observat că, dacă datele vor continua să fie conform aşteptărilor, o relaxare a politicii ar fi probabil adecvată la următoarea întâlnire", conform rezumatului şedinţei.

Pieţele dau ca sigură o reducere a dobânzilor în septembrie, pentru prima dată de la relaxarea politicii monetare operată în regim de urgenţă în primele zile ale crizei Covid.

Conform minutei, la întâlnirea Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă (FOMC - braţul executiv al Fed) de la finele lunii iunie, au existat opinii că Fed n-ar trebui să aştepte până în septembrie şi să înceapă relaxarea politicii monetare chiar atunci.

"Mai mulţi participanţi (la întâlnire) au observat că progresele recente ale inflaţiei şi creşterile ratei şomajului oferă premise plauzibile pentru reducerea intervalului ţintă cu 25 de puncte de bază la această şedinţă sau că pot susţine o astfel de decizie", potrivit documentului.

Conform CNBC, în limbajul folosit de Fed în minutele pe care le pulică, în care nu sunt menţionate nume sau câţi oficiali au avut o anumită părere, "mai mulţi" înseamnă un număr relativ redus.

Totuşi, minuta a indicat clar că oficialii băncii centrale a Statelor Unite sunt încrezători în ceea ce priveşte traiectoria inflaţiei şi sunt gata să înceapă relaxarea politicii monetare dacă datele le vor confirma aşteptările, mai scrie publicaţia americană.

Datele se referă, în mare, la două aspecte - inflaţia şi piaţa muncii.

"În ceea ce priveşte perspectivele inflaţiei, datele recente au sporit încrederea participanţilor că inflaţia merge, în mod sustenabil, spre 2%", se menţionează în minută. "Aproape toţi participanţii au observat că factorii care au contribuit la dezinflaţia recentă vor continua probabil să exercite presiune, în următoarele luni".

În ceea ce priveşte piaţa muncii "mulţi" oficiali au remarcat că "este posibil ca majorarea locurilor de muncă raportate să fie supraevaluată", scrie CNBC.

La mijlocul acestei săptămâni, Biroul de Statistică a Muncii din Statele Unite a raportat o revizuire preliminară a datelor privind piaţa muncii, respectiv numărul noilor locuri de muncă pentru luna martie a fost mai redus cu 818.000 decât se raportase iniţial.

"Majoritatea participanţilor a remarcat că riscurile la adresa obiectivului privind gradul de ocupare a forţei de muncă au crescut, în vreme ce mulţi participanţi au subliniat că riscurile privind obiectivul inflaţiei au scăzut", conform minutei, scrie CNBC.

În prezent, rata fondurilor federale este situată în intervalul 5,25%-5,5%, cel mai ridicat nivel din ultimii 23 de ani.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb