MIPE susţine accelerarea aprobării programelor pentru perioada 2021-2027

S.B.
Miscellanea / 3 februarie 2022

MIPE susţine accelerarea aprobării programelor pentru perioada 2021-2027

Directorii generali responsabili cu politica de coeziune la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene susţin rolul politicii de coeziune şi necesitatea unei abordări echilibrate între obiectivele stabilite la nivel european şi nevoia de reducere a decalajelor de dezvoltare dintre regiuni pentru a asigura eficacitatea, corectitudinea şi impactul durabil al fondurilor europene, potrivit unui comunicat al MIPE, remis astăzi redacţiei.

La reuniunea informală de joi a oficialilor statelor membre au participat şi reprezentanţii Comisiei Europene, domnul Marc Lemaitre, director general, DG Regio şi doamna Andriana Sukova, director general adjunct DG Employment.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost reprezentat de către doamna Teodora Preoteasa, director general şi coordonatorul procesului de programare a fondurilor aferente politicii de coeziune pentru perioada 2021-2027.

Obiectivul reuniunii a fost, în principal, schimbul de puncte de vedere asupra procesului de programare, precum şi aspecte legate de încheierea perioadei de programare 2014-2020.

Reprezentantul MIPE a susţinut necesitatea aprobării cu celeritate a documentelor de programare, pentru a deschide cât mai curând liniile de finanţare pentru beneficiari. Acest obiectiv a fost susţinut şi de oficialii Comisiei.

Totodată, directorul general al MIPE a menţionat că, în procesul de programare, România a luat în considerare toate elementele care vizează obiectivul verde stabilit la nivel european, acest lucru reflectându-se pe deplin în documentele de programare, precum şi necesitatea asigurării continuării actualelor proiecte mari de infrastructură (apă/apă uzată, cale ferată, eficienţă energetică şi surse regenerabile) care sunt vitale pentru dezvoltarea socio-economică.

De asemenea, a fost amintită diversitatea noilor instrumente de finanţare, precum Fondul de Tranziţie Justă, fiind nevoie de creşterea capacităţii administrative a autorităţilor pentru a asigura o bună implementare a tuturor instrumentelor din politica de coeziune. S-a menţionat că este o provocare să găsim echilibrul potrivit între măsurile necesare pentru asigurarea tranziţiei şi dimensiunea socială a tranziţiei.

Reprezentanţii Comisiei Europene au menţionat că susţin poziţia României de atinge un progres decisiv al procesului de negociere care să permită aprobarea acordurilor de parteneriat şi programelor operaţionale până la finalul acestui an, asigurându-se concomitent calitatea acestor documente.

Totodată, reprezentanţii Comisiei au accentuat importanţa incluziunii sociale în contextul creat de pandemie.

Reprezentantul MIPE a mai subliniat în final că politica de coeziune presupune angajament permanent, o abordare integrată şi cooperare constantă, fiind nevoie de sprijin din partea Comisiei astfel încât să fie asigurat echilibrul atât de necesar al specificităţilor naţionale şi al cerinţelor UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb