Mircea Geoană: "Sunt convins că Ucraina va izbândi"

S.B.
Internaţional / 22 iunie 2023

Mircea Geoană: "Sunt convins că Ucraina va izbândi"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat joi seară, la Oradea, că Ucraina va izbândi în război şi că va face parte din familia democraţiilor occidentale, situaţie în care şi Republica Moldova are o şansă mai bună să evadeze din "capcana geografiei şi istoriei de până acum", informează Agerpres.

"Suntem convinşi că Ucraina va izbândi în acest efort de a-şi apăra independenţa şi suveranitatea. Există o încleştare extrem de violentă în continuare. Contraofensiva care a început va fi una probabil de durată, nu va fi uşor, pentru că Federaţia Rusă şi-a construit sisteme defensive destul de robuste, dar cu sprijinul nostru şi cu voinţa ucrainenilor de a-şi apăra independenţa şi libertatea sunt convins că Ucraina va izbândi. Suntem absolut convinşi că Ucraina va izbândi în acest război şi că va face parte din familia democraţiilor occidentale," a declarat, într-o scurtă întâlnire cu presa, Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a subliniat că România şi ceilalţi 30 de aliaţi din NATO sunt extrem de uniţi în a ajuta Ucraina, "o chestiune moralmente corectă, strategic necesară şi politic indispensabilă".

"Ieri la Londra a avut loc o mare conferinţă pentru reconstrucţia Ucrainei. (...) Ar fi foarte bine să vorbim cu companiile noastre, cu porturile noastre - România este al cincilea producător de nave din Europa - să încercăm să găsim relaţii şi pe plan de investiţii, de reconstrucţie. Şi mai este un lucru important pentru noi: dacă Ucraina reuşeşte - şi va reuşi - şi Republica Moldova are o şansă mai bună să evadeze din acea capcană a geografiei şi istoriei de până acum," a afirmat Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a susţinut joi, la Muzeul Ţării Crişurilor (MTC) din Oradea, o conferinţă de nivel internaţional intitulată "Viziune, inovare, transformare", eveniment moderat de managerul MTC, prof. univ. dr. Gabriel Moisa, în seria de manifestări cultural-ştiinţifice ale instituţiei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Bine draga mea Mihaela.Nobody cares.

    1. Le sugerez votantilor AUR sa se mute in rusia . Urgent!

    Nu te desparti de "tăntălău", ți se potrivește mănușă.

    Vorbeste tantalaul si gogomanul de Geoana… Mutate in Ukraina cu tot cu Mihaela si lasa ne…. Ukraina este o afacere americana iar NATO asigura securitatea… Nu vedeti?

    1. Evident ca NATO e singura garantie de securitate!Cine altcineva?Rusia?A demonstrat cu razboiul din Ucraina cat respecta propria semnatura pe un acord de garantare a securitatii....

      NATO practic = USA care a provocat si a dus,

      dedeparte cele mai multe razboaie dupa 2 -lea razboi mondial, 

      Vietnam.Afganistan,I rak,Serbia.........

      garantia securitatii ??!!, pare o gluma proasta  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb