Mircea Govor a ieşit de la audieri din sediul DNA Oradea

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 28 ianuarie 2016

Actualizare 14:16

Vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, a ieşit joi de la audierile care au avut loc la DNA Oradea, fără a face nicio declaraţie, transmite Agerpres.

Avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, a menţionat că Govor nu poate face nicio declaraţie, fiind sub control judiciar.

''Nu poate sa vă spună nimic. Este pus sub control judiciar. Urmărirea este nepublică, nu are voie'', a spus Mateuţ.

Potrivit unor surse, Govor ar fi fost audiat într-un dosar separat faţă de cel în care este cercetat sub control judiciar pentru mai multe fapte de şantaj şi folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, transmite Agerpres.

(I.D.)

-----

Fostul preşedinte al PSD Satu Mare Mircea Govor, cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de intervenţii la ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, este audiat, joi, la sediul DNA Oradea, au declarat surse judiciare, pentru Mediafax, adăugând că Mircea Govor este audiat de procurorii DNA Oradea, într-un nou dosar privind fapte de corupţie.

În 22 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ca fostul lider PSD, care se afla în arest preventiv, să fie cercetat sub control judiciar. Mircea Govor a fost arestat preventiv în 23 decembrie 2015, după ce, din 17 decembrie, a stat în arest la domiciliu, aminteşte agenţia de presă citată.

În 12 ianuarie, în acest dosar a fost audiat în calitate de martor, la DNA Oradea, şi fostul premier Victor Ponta, potrivit sursei citate.

Procurorii îl acuză pe Mircea Govor de folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (două infracţiuni) şi şantaj în formă agravată (patru infracţiuni).

Potrivit anchetatorilor, în perioada august-octombrie 2013, Mircea Vasile Govor, folosindu-se de influenţa şi autoritatea funcţiilor deţinute, prin intermediul lui Andrei Dolineaschi, deputat PSD şi fost secretar general al PSD Botoşani, a intervenit la persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pentru a obţine numirea, detaşarea, împuternicirea sau menţinerea în funcţii de conducere sau de execuţie în cadrul nou înfiinţatei Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

În acelaşi dosar, Andrei Dolineaschi este urmărit penal pentru două infracţiuni de complicitate la folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Dolineaschi a fost în 14 ianuarie la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile, aminteşte Mediafax.

În 15 ianuarie, procurorii DNA Oradera au extins urmărirea penală în acest dosar, fiind puşi sub învinuire, pentru complicitate la şantaj în formă agravată, senatorul Valer Marian, preşedinte al PSD Satu Mare la data faptelor, prefectul judeţului Satu Mare, Eugen Avram, şi Mirel Vlas, administrator al unei societăţi comerciale, precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb