MIRCEA OANCEA, CSSPP: Fondurile noastre de pensii private nu au expunere directă pe Grecia

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 octombrie 2011

Fondurile de pensii private din ţara noastră nu au expunere directă pe Grecia, potrivit lui Mircea Oancea, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Domnia sa a precizat: "În ultima perioadă, s-a vorbit foarte mult despre situaţia financiară a Greciei. Potrivit datelor de la 30 septembrie, niciun fond de pensii de pe Pilonul II (n.r. pensii private obligatorii) sau Pilonul III (n.r. pensii facultative) nu are expunere directă pe vreun emitent din Grecia, ci numai indirectă, la bănci româneşti cu capital elen, unde s-au constituit depozite. Aceste bănci sunt bine capitalizate".

La data de 30 septembrie, depozitele bancare aveau o pondere de peste 9% în totalul activelor nete pe segmentul fondurilor de pensii private obligatorii, din care doar 2% reprezenta expunerea pe băncile cu capital elen din România, a precizat, ieri, domnia sa. Activele nete pe Pilonul II se ridică la 5,8 miliarde lei.

CSSPP are ca obiectiv principal realizarea investiţiilor pe termen lung, la nivel regional, a mai adăugat preşedintele Comisiei: "Fondurile de pensii din România au o expunere de 99% pe statul român, dacă vorbim de titlurile de stat, ceea ce este un lucru bun, dar aces-te fonduri de pensii trebuie să-şi diversifice investiţiile şi la nivel regional, în economia reală, iar investiţiile trebuie făcute pe termen lung".

Domnul Oancea a menţionat că 88,74% din totalul investiţiilor sunt făcute în ţara noastră, doar 11,26% reprezentând investiţii în străinătate, mai precis în Uniunea Europeană.

În ultimul timp, cele mai multe investiţii au fost făcute pe termen scurt, a specificat Mircea Oancea, adăugând că avantajul major al fondurilor de pensii este acela că nu au presiune pe lichiditate.

În ceea ce priveşte structura acestor investiţii, la finalul lunii septembrie 2011, 68,58% dintre ele reprezentau titluri de stat, în timp ce acţiunile ocupau o proporţie de 11,12%, în ultimul timp reducându-se ponderea acţiunilor în portofoliul fondurilor de pensii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb