Mircea Toader (PDL): Impozitul minim dispare de la 1 octombrie şi va fi înlocuit de cel forfetar

F. A.
Politică / 1 august 2010

Impozitul unic va dispărea începând cu 1 octombrie, urmând să fie înlocuit de cel forfetar, a anunţat, azi, într-o conferinţă de presă, liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, relatează Hotnews. El a precizat că această măsură face parte dintr-un program economic al PDL, care va fi finalizat până la sfârşitul lunii august şi va fi capabil "să revigoreze economia, să sprijine în diferite zone punctele competitive".

"Începând cu 1 octombrie dispare impozitul minim şi va fi un impozit forfetar, un impozit pe anumite activităţi unde este un grad de nefiscalizare puternic, dar ca noutate aceste sume vor fi colectate şi vor intra în bugetele locale, deci nu în cel naţional", a anunţat deputatul PDL.

El a adăugat că o altă măsură va fi apariţia unui tratament egal între mediul privat şi stat: "Dacă statul are de returnat sume şi de achitat sume din TVA şi altele care presupun venituri bugetare şi nu le plăteşte la termen, să plătească penalităţi, la fel cum o firmă, dacă nu îşi plăteşte datoriile către stat, plăteşte penalităţi. Nu discutăm de plăţile pe care trebuie să le facă ordonatorul de credite către anumite lucrări, ma refer în special la TVA. Este o măsură corectă şi va fi şi un element de combatere a corupţiei", spune Mircea Toader, care a promis şi o simplificare a modului de colectare şi de returnare a TVA.

O altă măsură va fi trecerea sistemului de case de marcaj într-un sistem centralizat unic, "un sistem electronic în aşa fel încât să urmărim să vedem toate încasările care se fac, raportate la un sistem central. Va fi o reacţie din partea celor care le operează, dar este un element prea important în decizia pentru un mediu de afaceri curat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb