MIRCEA URSACHE, AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ:  "Este de neînţeles de ce decidentul politic nu a listat Hidroelectrica"

A.I.
Piaţa de Capital / 17 septembrie 2018

"Este de neînţeles de ce decidentul politic nu a listat Hidroelectrica"

Este de neînţeles pentru nimeni de ce, după tot ceea ce a fost transmis de către agenţiile de rating, atât FTSE cât şi MSCI, şi după ce din nouă criterii de evaluare au fost îndeplinite opt, iar pentru al nouălea, din trei companii, două îndeplinesc criteriile de lichiditate, de trei ani de zile, decidentul politic nu poate să listeze Hidroelectrica, astfel încât piaţa noastră de capital să treacă la statutul de emergentă, a spus Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), la o conferinţă organizată de Finmedia.

Oficialul ASF a adăugat: "Din acest motiv, fac încă odată un apel la cei de la Hidroelectrica şi de la Ministerul Energiei, să se gândească la ceea ce înseamnă pentru România această trecere. Agenţiile de rating doar au amânat luarea deciziei şi nu este exclus ca, în condiţiile în care nu îndeplinim criteriul lichidităţii, să nu fim upgradaţi".

În continuare, Mircea Ursache a amintit că ne apropiem de finalizarea uniunii pieţelor de capital şi, spre deosebire de alte domenii în care ţara noastră doar s-a ataşat unor politici generate de alte state europene, poziţia noastră în crearea uniunii pieţelor de capital a fost de forţă motrice.

Vicepreşedintele ASF a precizat: "Nu vă ascund că, la nivel european, a existat la un moment dat o discuţie ca la uniunea pieţelor de capital să participe doar zece sau unsprezece state (...) Dar, ca urmare a discuţiilor pe care le-am avut de nenumărate ori, astăzi, se vorbeşte despre crearea uniunii pieţelor de capital, ce va include toate cele 27 de state europene, până anul viitor".

Mircea Ursache a adăugat: "Sigur că, în continuare, sunt comentarii faţă de ţările mici, dacă în momentul de faţă este bine să alergăm cu aceeaşi viteză cu celelalte pieţe, pentru integrare. Unii consideră că, nefiind încă în zona euro, ar putea fi create vulnerabilităţi structurale şi că ideal ar fi ca, o astfel de accedere, să aibă loc după ce vom parcurge o etapă mai consistentă în procesul de convergenţă pentru euro. Sunt total împotrivă şi argumentele mele ţin de creşterea încrederii investitorilor, pentru că este clar că vorbim de un nivel mai bun de protecţie al acestora, de reducerea fragmentării pieţelor financiare şi a costurilor finanţării sau scăderea dependenţei de finanţarea bancară, de care vorbim de atâţia ani de zile".

Legat de înfiinţarea Contrapărţii Centrale (CCP), fără de care nu poate fi creată o piaţă a derivatelor în ţara noastră, vicepreşedintele ASF a precizat că, în acest sens, s-a format un grup de lucru între ASF şi Bursa de Valori Bucureşti, în care au fost invitate Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor Publice şi Bursa Română de Mărfuri, pentru stabilirea condiţiilor creării acestei entităţi.

De asemenea, oficialul ASF a spus că pentru consultanţă şi pentru a urma paşii necesari în vederea autorizării Contrapărţii Centrale, ce ţine doar de competenţa autorităţii europene ESMA (European Securities and Markets Authority), s-a apelat la Contrapartea Centrală din Italia.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Este de neinteles cata birocratie si cate avize si cate hartii trebuie sa faca un participant pe piata de capital ca sa functioneze toate trimise catre ASF pentru ca sunt cerute de ASF. E de neinteles cate reguli aiurea multe care se bat cap in cap absurde si exagerate au angajatii (persoanele relevante mai ales) intr-o firma care actioneaza pe piata de capital. Mai e de neinteles si cum interpreteaza ASF regulamentele proprii. Sigur multe adica toate venite de la Bruxelles dar cu copy/paste fara o adaptare fara nimic pentru ca ce mi-e bursa din Frankfurt ce mi-e bursa din Bucuresti, suntem la fel, doar ca difera limba, cifrele se scriu le fel. Asa ca sunt multe lucruri de neinteles in tara asta. Sigur ca e frica de fraude si scheme dar suprareglementarea si constrangerile exagerate n-o sa le opreasca niciodata.

    1. In plus, este de neinteles ce mai cauta mamutul asta de Ursache la ASF. A gresit in repetate randuri cu SIF-urile (permitand cartelizarea lor si mentinerea pragurilor in folosul strict al gastilor care le conduc si care iau totul sub diverse forme, inclusiv actiuni gratuite si nemeritate).

      Total de acord și miile de actiolari care așteaptă de 20 ani acest lucru!

      E de neînțeles de ce ii place lumii sa fie luata de proasta nonstop de acest personaj. Culmea parșiveniei, susținut de PSD se face că nu înțelege cum guvernele PSD nu vor ipoteză hidroelectrica, iar el veghează și ne spune ce ar face bine bursei cam cum face Isărescu cu aceleași mesaje parsive către public în care se preface că urechează băncile. Ursache și Isărescu trebuie evacuați urgent altfel niciodată nu ne mai revenim din cancerul asta de securiști care au confiscat pozițiile de putere.

    Nu stie nenea ce smecherii se fac la Hidroelectrica. Daca nu ai lucrat cu compania nu stii cum merge treaba, sau mai bine spus cum nu merge treaba.

    Hidroelectrica nu se listeaza sa nu ti se FURE actiunile prin Depozitar si sa nu fii pagubit precum la Harinvest, unde in prezenta controlului Harinvest, au fost vandute neautorizat actiunile investitorilor spre indestularea actionarilor, a Depozitarului si a ASF!

    Ce a facut ASF in apararea investitorilor pagubiti? I-a transformat in creditori si nu a aplicat Directiva europeana care spune ca investitorilor pagubiti nu li se cer alti bani in recuperarea actiunilor FURATE !!! 

    D-aia nu se listeaza Hidroelectrica!

    NU SE DORESC ALTE FURTURI PE PIATA DE CAPITAL DIN ROMANIA! 

    Politicienii nu au timp decat sa se sape unii pe altii: e o activitate care le consuma toata energia. Piata de capital trebuie marginalizata (vezi Pilonul II)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb